Ga op pad met de turn-key vakanties op de Loire à Vélo!

1
  • © X. Pardessus
  • © A. Lamoureux

Turn-key vakanties op de fietsroute zijn een manier om zorgeloos op pad te gaan, u hoeft alleen te fietsen én te genieten van het prachtige landschap!

Maak gebruik van het aanbod van turn-key vakanties en arrangementen om uw route eenvoudig te plannen: overnachtingen, activiteiten, tochtjes, leuke ideetjes … De toerisme-professionals bieden u all-in vakanties voor een unieke fietsvakantie.

Op de Loire à Vélo (De Loire op de fiets) fietsroute wordt er alles aan gedaan om uw parcours zo comfortabel mogelijk te maken. Een groot aantal professionals (accommodaties, verhuurders, fietsenmakers, recreatie-aanbieders, VVV-kantoren) zijn aangesloten bij het keurmerk Accueil Vélo (Fiets welkom), u kunt ze onderweg herkennen aan het logo en hun brede glimlach 😊

Plaque de la marque Accueil vélo
© A. Lamoureux

Turn-key vakanties bieden u:

  • Fiets welkom accommodatie op maximaal 5 km afstand van de fietsroute met voorzieningen en diensten voor fietsers
  • Fiets welkom activiteiten en bezienswaardigheden die makkelijk toegankelijk zijn voor fietsers en over fietsenstalling beschikken
  • Fiets welkom fietsverhuurders en fietsenmakers met alle benodigde gereedschap, materiaal en voorzieningen

Van west naar oost, of in omgekeerde richting, met deze arrangementen fietst u zorgeloos langs de rivier met uw neus in de wind! U hoeft alleen te genieten van de omringende rijkdom aan natuur en erfgoed.

Vakantiesuggesties naargelang verblijfsduur, thema of locatie:

Zeven dagen tussen Angers en Le Croisic is een ontdekkingstocht door een prachtig gevarieerd landschap inclusief wijngaarden naar de Atlantische oceaan.

Une plage avec une famille à vélo
© J. Damase 

Vierdaagse fietstocht van Angers naar Nantes vol fietsplezier en activiteiten op de Loire om dicht bij de koninklijke rivier te genieten van de rust aan het water.

Twee dagen op de fiets en in een kajak langs en op de Loire. Perfect voor natuurliefhebbers.

Een zwerfvakantie vol ontdekkingen aan de oevers van de Loire, op zoek naar avontuur en plezier op het water.

Kayaks sur la Loire
© A. Lamoureux

Twee dagen op de fiets, tussen kastelen en wijngaarden, van Tours naar Chinon via Azay-le-Rideau.

Zes dagen, waarvan vier op de fiets, van  Orléans naar Tours, door de schattige kleine dorpjes aan de oevers van de Loire!

Cyclistes à Amboise
© D. Darrault

Driedaagse fietstocht met het hele gezin om drie onmisbare kastelen te bezoeken: het koninklijk kasteel Blois, kasteel Cheverny en het Landgoed Chambord!

De Loire à Vélo van Nevers naar Orléans, 7 dagen, inclusief een fietstocht van 5 dagen, vanaf het beginpunt van de Loire à Vélo, door de Sancerre wijngaarden en via de prachtige kanaalbrug in Briare.

Cyclistes en bord de Loire
© P. Forget

Ontdek het volledige turn-key vakantie aanbod op