Jacque Février, een voormalig sommelier, besloot om over te stappen op wijnbouw: “We hadden hier en daar al wat ervaringen opgedaan, en aangezien mijn vrouw uit Bretagne komt en ik uit Bretagne, zochten we naar manieren om dichterbij te komen. We vonden een wijngaard die zich alleen bezighield met wijnhandel, met 6 hectare en 6 druivenrassen (Gamay, Abouriou, Cabernet Franc, Melon de Bourgogne, Pinot Gris en Sauvignon), en alles was conventioneel (chemische behandelingen, enz.). Maar we boeken geleidelijk vooruitgang en zijn overgestapt op biologisch via Nature et Progrès. We zitten in een heel dynamisch gebied, we hebben een vereniging opgericht genaamd ‘Pinard et Jus’, 7 natuurlijke wijnboeren met kleine shows, we helpen elkaar veel, voor mij is dat ook waar het bij natuurlijke wijnen om gaat, we helpen elkaar en het is goed om deze golf van solidariteit te zien”.
Talen bezoeken:Frans, Engels
Home groepen:ja
Producten:Wijnen
Gesproken talen:EngelsTalen bezoeken:Frans, Engels
Home groepen:ja
| Periode (s) | Ochtend | Middag | Openingstijden | Sluitingsdag |
|---|
-
Biologische landbouw (AB) nl
-
Wijnbouw category
-
Wijnen nl
-
Produits alimentaires
