TER-treinen en regionale bussen langs de Loire

1
  • © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire
  • © P.Forget - CRT Centre-Val de Loire

U reist graag in alle vrijheid langs de Loire? U wilt terug naar uw startpunt, of een etappe overslaan en direct naar uw volgende bestemming op de route reizen? Dan bieden de TER regionale treinen en bussen uitkomst en kunnen u helpen om tijd te besparen ... zodat u nóg meer geniet van de Loire à Vélo.

De trein langs de Loire

Devant la gare de Chartres à vélo © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

De regionale TER-trein stopt in talloze plaatsen aan de Loire, dus dat maakt het makkelijk om van station naar station te reizen: Orléans, Blois, Tours, Saumur, Angers, Nantes, Saint-Nazaire… De interactieve kaart toont alle stations op de route.

Links naar de TER regionale vervoersnetwerken per regio

Ga voor dienstregelingen en bestemmingen naar:

Met de fiets in de TER

Uw fiets reist gratis met TER treinen en wordt tijdens de reis op een daarvoor bestemde plek opgehangen of geplaatst. Het is niet mogelijk om fietsplekken te reserveren en er zijn een gelimiteerd aantal plekken. Op sommige routes is toegang tot de trein voor fietsen aan voorwaarden gebonden. Vermijd in elk geval de doordeweekse spits tussen 07.00 en 09.00 uur in de ochtend en ‘s avonds tussen 17.00 en 19.00 uur.

Uw fiets blijft uw persoonlijke verantwoordelijkheid, van het begin tot het eind van uw treinreis (vervoer, toezicht etc.).  Houd uw fiets altijd vast in het station, ook op het perron.

Voor meer informatie over de toegangsvoorwaarden :

TER © Région Pays de la Loire-Ouest Medias

Denk aan Train Loire à Vélo

Van juni tot en met september kunt u gebruik maken van de treinsdienst Trein Fiets Loire (Train Loire à Vélo) op de Loire à Vélo fietsroute. Op het traject tussen Orléans en Le Croisic zijn dan speciale wagons in gebruik voor het vervoer van fietsen.

De fiets gaat met de bus

© Région Centre-Val de Loire

Met de fiets op de bus in Loiret

In het departement Loiret kunt u uw fiets meenemen in de bus op drie lijndiensten van het Rémi netwerk. Vertrek vanuit diverse steden waaronder Orléans, Beaugency, Meung-sur-Loire, Châteauneuf sur-Loire, Sully-sur-Loire en Gien.

Deze “Vélo-cars” busdienst is het hele jaar in gebruik op weekenden en feestdagen  en tussen april en september op alle dagen.

Voor meer informatie over de Vélo-Car

 

 

Pendelbussen vanuit Blois ook voor fietsers

Van april tot oktober 2018 rijden er speciale pendelbusjes die elk voorzien zijn van een trailer met plaats voor maximaal 10 fietsen tussen de kastelen van Blois, Chambord, Villesavin, Bracieux, Cheverny en Beauregard.
De pendelbus heeft aansluiting op de dagelijkse intercitytreinen van en naar Parijs vanaf station Blois.

Vind de roosters hier 

© Région Centre-Val de Loire

Handige links om uw vervoer in de regio te organiseren

De regio’s Centre-Val de Loire en Pays de la Loire hebben beide interactieve hulpmiddelen om het plannen te vergemakkelijken:

Of kijk onder de rubriek  “vervoer van fietsen, bagage en personen”.