Train Loire à Vélo maakt reizen op de hele Loire à Vélo-route eenvoudig!

1
 • © Région Pays de la Loire - A. Monié - Les beaux matins

Met de Loire à Vélo-trein kunnen fietstoeristen op bepaalde tijden van de dag gemakkelijk op hun fiets stappen tussen Orléans, Tours, Nantes en Le Croisic.

De Loire-trein op de fiets is:

 • In het laagseizoen: tussen 9 en 33 gratis fietsenplaatsen. Ze zijn verspreid over de trein. U heeft toegang tot deze plaatsen als u met een standaardfiets reist, op voorwaarde dat er ruimte aan boord beschikbaar is.
 • Middenseizoen: minimaal 33 gratis fietsplaatsen, weekends en feestdagen in de voorzomer en elke dag in de nazomer. Ze zijn verspreid over de trein. U heeft toegang tot deze plaatsen als u met een standaardfiets reist, op voorwaarde dat er ruimte aan boord beschikbaar is.
 • In het hoogseizoen: naast de 33 gratis toegankelijke fietsenplaatsen, de installatie van een speciale ruimte met 17 fietsplaatsen, met een agent die helpt bij het laden en lossen van fietsen. De locatie wordt aangegeven door de bewegwijzering Train Loire à Vélo op de treindisplays en wordt op het perron gemarkeerd door de aanwezigheid van een spandoek. Als u met een atypische fiets reist (tandem, aanhangers, enz.), moet u met voorrang naar dit gebied gaan.

Houd er rekening mee dat de Loire-fietstrein op bepaalde tijden van de dag rijdt. Zie het tijdschema hieronder. De andere treinen op de lijn Orléans <> Nantes/Le Croisic accepteren standaardfietsen, waarvan het aantal varieert afhankelijk van het type rollend materieel.

Ik download de flyer

Vergeet niet uw fietsplaats te reserveren

Afhankelijk van de periode en je reis is reserveren verplicht en kost € 1,- bovenop je treinticket. Hierdoor heeft u de garantie dat er een plaats beschikbaar is voor uw fiets. Ik boek hier!

Houd er voor 2024 rekening mee dat:

 • Voor de Loire à Vélo-trein is reservering vóór 8 juni (start hoogseizoen) niet nodig
 • De benedenruimte gewijd aan fietsen met hulp bij het instappen door SNCF-personeel is tijdens de openingsperiode (hoogseizoen) systematisch onderworpen aan een verplichte reservering en betaling aan € 1 per fiets per dag.
 • In Pays de la Loire hebben reserveringen uitsluitend betrekking op occasionele reizigers en niet op abonnees van het ALEOP-netwerk.

Toegangsvoorwaarden aan boord van de Loire à Vélo-trein

 • Zorg dat u over uw vervoersbewijs en fietsreservering beschikt, indien van toepassing
 • Kom vroeg zodat u tijd heeft om uzelf op het platform te positioneren
 • Maak de koffers los van uw fiets, zodat u de passagiers en het beladen van andere fietsen niet hindert
 • Bakfietsen worden niet geaccepteerd; tandems en aanhangwagens worden geaccepteerd in de daarvoor bestemde ruimte, aanhangwagens moeten ingeklapt zijn

Steden geserveerd

Deze trein bedient de steden Orléans, Blois, Amboise, Saint Pierre-des-Corps, Tours, Saumur, Angers, Ancenis, Nantes, (+ Saint-Nazaire, La Baule, Pornichet, Le Croisic in het weekend).

Schema’s

De Loire-fietstrein rijdt op bepaalde tijden van de dag:

 • 3 retourvluchten per dag van maandag tot en met vrijdag tussen Orléans en Nantes
 • 2 retourvluchten per dag in het weekend tussen Orléans en Le Croisic

Dienstregelingen voor de dienst 2024

Deze dienst Train Loire à Vélo wordt opgezet en volledig gefinancierd door de regio’s Centre-Val de Loire en Pays de la Loire.