Thema en onderwerp tijdens het bezoek aan de wijngaarden: presentatie van de geschiedenis van wijnstokken en wijn, druivensoorten, enten.
Presentatie van het werk van de wijnstok, de wijnbouwer, de bodem en ondergrond afhankelijk van de datum van je bezoek.
Thema en onderwerp van de proeverij: presentatie en aanleren van een proefmethode met behulp van leermiddelen, leuke proefjes om aroma’s te herkennen. Presentatie van vinificatietechnieken voor verschillende soorten wijn. Presentatie van de belangrijkste principes van het combineren van spijs en wijn. Presentatie van de “Franse sommelier” en “internationale” proefmethoden. Proeverij van 5 wijnen (waarvan 1 jaargang minder dan 2010).
Wat je weet aan het einde van de cursus:
– Een degustatiemethode beheersen,
– Een wijn kunnen beschrijven, erover kunnen praten en hem kunnen vergelijken met andere wijnen,
– Je smaak beter kunnen definiëren,
– De juiste wijn voor je smaakpapillen kunnen kiezen.
Leermiddelen :
Elke deelnemer krijgt een boekje met de inhoud van de cursus,
wijnkaarten, foto’s, proefmethode en woordenschat, aroma’s ingedeeld per familie, het begrip terroir, de evenwichtsdriehoek, enz.Gesproken talen:Engels, Frans
Voorgestelde activiteiten:Oenologie
Voorgestelde activiteiten:Oenologie
| Periode (s) | Maandag | Dinsdag | Woensdag | Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag | Openingstijden | Sluitingsdag |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 21/11/2025 - 31/12/2025 | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - Pour connaitre le détail, contacter l\'établissement. | |
| 02/01/2026 - 31/12/2026 | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - / - | - Pour connaitre le détail, contacter l\'établissement. |
-
Oenologie
