PAYSAN BOULANGER – DOMINIQUE GRANDJOUAN

Produits alimentaires

1
  • PAYSAN BOULANGER – DOMINIQUE GRANDJOUAN©
Dominique Grandjouan is een gepassioneerde boer-bakker die zuurdesembrood en baguettes, pompoenpittenbrood, vijgen- en walnotenbrood, brioche met of zonder chocoladeschilfers… produceert, verkrijgbaar op zijn boerderijmarkt en via AMAP. Wat is een boerenbakker? – Ik verbouw mijn eigen oude tarwe op biologische wijze. – Ik maal mijn eigen tarwe met mijn eigen Astrié bloemmolen. – Ik bak mijn brood op de traditionele manier, in een traditionele bakstenen oven van 3 meter, direct verwarmd met hout. Het brood wordt alleen gemaakt met zuurdesem en er wordt geen gist toegevoegd. Waar? Sinds 2018 ben ik gevestigd in een gerenoveerde boerderij op het platteland van de Vaucluse. Deze omgeving wordt af en toe gebruikt als decor voor theatrale evenementen of voorstellingen. Opleidingen en bezoeken zijn ook mogelijk op afspraak om al het werk te zien dat komt kijken bij het maken van brood, vanaf het begin – want dit is een landbouwactiviteit die begint met het verbouwen van graan. Er is een laboratorium en werkruimte van 130 m2 gecreëerd, die hij deelt met 2 andere bakkers die hij heeft opgeleid. En niet vergeten! Directe verkoop op de boerderij van Mondalin in Saint-Viaud: – Woensdagavond van 17.00 tot 19.30 uur: brood, biologische groenten, enz. Vrac en Retz kruidenierswagen op oneven weken. – Zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur: brood, biologische groenten… Het stokbrood is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed… maar wat vindt onze favoriete boer-bakker ervan? Het antwoord is HIER Ontdek zijn werk en zijn passie door zijn woorden en zijn wereld

Producten:Brood / gebak

Periode (s) Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Openingstijden Sluitingsdag
01/01/2020 - 31/12/2020 - / - - / - 17:00 - 19:30 / - - / - - / - 10:30 - 12:30 / - - / -

  • Brood / gebak nl
  • Landbouw en Voeding category
  • Produits alimentaires

Doe mee met het openbaar vervoer