5 Avondevenementen in de Loirekastelen in 2018

1
  • Pashrash
Ontdek deze zomer tijdens uw fietstochten op de Loire à Vélo fietsroute ook de talloze bruisende avondevenementen op de Loirekastelen. Van april tot september

Licht en geluidshow op Koninklijk Kasteel Blois

De hele zomer lang tot in september is het koninklijk kasteel Blois ‘s avonds geopend voor een afspraakje met het verleden. Vanaf de binnenplaats aanschouwt u vol verbazing de belangrijkste momenten in zijn geschiedenis. Met 3D modellen, geremixte muziek, video mapping en geluidseffecten laat de licht & geluidshow Ainsi Blois vous est conté (Zo wordt Blois u verteld) u een grandioos spektakel beleven in een wervelwind van beelden in 360°!

Het Internationale Tuinfestival 2018 in de schijnwerpers

Als het donker wordt krijgen de paden van het Festival International des Jardins een mysterieuze en betoverende sfeer. Het licht van de talloze kleine lampjes geeft deze Jardins de Lumières (lichttuinen) verbazingwekkende kleuren en een heel bijzondere ambiance. Bezoekers worden ondergedompeld in een poëtische, fascinerende en magische fantasie!

De Voorspelling van Amboise

Met La Prophétie d’Amboise (Voorspelling van Amboise) duikt u in de geschiedenis van het luxueuze koninklijk kasteel Amboise. Op het toneel brengen meer dan 250 figuranten en een vloed afbeeldingen en lichteffecten het hof van koning Karel VIII tot leven. In de schaduw waakt Louise van Savoye discreet over de grootse lotsbestemming van haar zoon die volgens een mysterieuze heremiet een koninklijke toekomst heeft; de troonsbestijging van Frans I is ophanden.

Avonden op kasteel Clos Lucé

Volg in de voetsporen van Leonardo da Vinci tijdens de Nocturnes du Château du Clos Lucé en deel de dromen van het genie op vier zomeravonden. Op het voorplein van het kasteel staan de originele creaties van het Cour des Contes om u mee te nemen op een gezongen, betoverende sprookjesreis door de wereld en de uitvindingen van de Meester. Deze unieke avonden worden gevolgd door een muzikaal evenement of een dansvoorstelling.

De Wandeling van Koning René

De Wandeling van Koning René door het centrum van Angers. U wordt uitgenodigd voor een wandeling met bezichtigingen en gratis animaties rond de thema’s van Koning René, het wandtapijt van de Apocalyps en het leven in de middeleeuwen. Elke zaterdagavond van 21 juli tot 11 augustus.