Accueil Vélo: professionele dienstverleners die u in de watten leggen

1
  • © D-Darrault CRT Centre-Val de Loire

“Accueil Vélo”, dat is een speciaal onthaal en een uitgebreide dienstverlening voor fietstoeristen. Het hele jaar door stellen professionele dienstverleners met het nationale keurmerk “Accueil Vélo” alles in het werk om u zo goed mogelijk te ontvangen en de beste service te bieden!

Een beveiligde fietsenstalling voor uw fiets

Omdat ook uw fiets een beschutte plek verdient, stellen de “Accueil Vélo”-accommodaties een overdekte, beveiligde stalling tot uw beschikking voor uw fiets. Slaap gerust, er kan uw tweewieler niets gebeuren!

Een reparatieset

Een lekke band, een loszittende schroef, een ketting die eraf loopt: de dienstverleners van “Accueil Vélo” verstrekken u al het nodige gereedschap en materiaal om kleine euvels aan uw fiets te verhelpen, zoals sleutels, bandenplakkertjes en lijm, schroevendraaiers e.d. Uw fiets is weer als nieuw!

© S.Sevrin CRT Centre Val de Loire

Praktische informatie, tips, tochten, weerbericht…

Een plek om de Loire te bewonderen, een adres om inkopen te doen bij een producent, een leuke plek om te picknicken … Aarzel niet om informatie te vragen bij deze dienstverleners. Ze geven u graag tips en doen leuke ideeën aan de hand voor in de omgeving.

Wassen en drogen

Fietsers die er meerdere dagen op uit trekken wordt vaak aangeraden om niet onnodig veel bagage mee te nemen. Maar dan moeten ze onderweg natuurlijk wel hun wasgoed kunnen wassen. Daarom bieden verschillende accommodaties de mogelijkheid gebruik te maken van een machine om wasgoed te wassen en te drogen.

Fietsverhuur en accessoires

De dienstverleners van Accueil Vélo bieden aangepast materiaal, diensten en accessoires: kom zonder fiets en huur een fiets die voldoet aan uw wensen – een elektrische fiets, all road fiets, tandem enzovoort. Voeg er ook de gewenste accessoires aan toe, bijvoorbeeld fietstassen, een aanhangwagen of een kinderzitje…-. 

Kom met uw fiets, bij deze fietsprofessionals kunt u uw fiets laten repareren

© A. Lamoureux – Montjean-sur-Loire 

Oplossingen om de fiets schoon te maken

Voordat u vertrekt over de wegen van La Loire à Vélo, kunt u bij dienstverleners met het keurmerk Accueil Vélo uw fiets een opknapbeurt laten geven zodat hij onderweg prachtig blinkt. Naast de schoonmaak- en onderhoudsservice voor uw tweewieler wordt u hier bovendien attent onthaald. Wie weet worden u nog wat ideeën aan de hand gedaan om uw route nog leuker te maken.

Ontbijt afgestemd op de inspanningen & maaltijdmandjes…

Na een goede nachtrust en voordat u weer vertrekt, bieden uw gastheren met Accueil Vélo keurmerk een ontbijt dat afgestemd is op uw route. Meer zeggen we niet… kom het zelf ontdekken!

De restaurateurs van Accueil Vélo verzorgen speciale dienstverlening voor trektochten, zoals snelle formules, bediening van 11.30 tot minimaal 14.30 uur, gratis drinkwater, picknickmandjes steeds met de bedoeling u het leven van fietstoerist makkelijker te maken!

© J. Damase – Champtoceaux 

Fietstransport & transfer van bagage

Alles wordt in het werk gesteld om licht EN onbezorgd op weg te gaan. De professionele dienstverleners van Accueil Vélo zijn ware logistiekspecialisten en zien erop toe dat uw bagage – of uzelf – goed op de bestemming aankomt. Als u besluit een deel van de route met een ander vervoermiddel af te leggen, zorgen zij ervoor dat uw fiets de route zonder u aflegt en dat u hem weer terugvindt op het afgesproken ontmoetingspunt…! 

© A. Lamoureux – Saint-Brevin-les-Pins