De beste chillplekken op de Loire à Vélo-fietsroute

1
  • © M. Chaigneau

Doortrappen is de voornaamste activiteit op de Loire à Vélo-fietsroute, maar lekker chillen op leuke plekjes hoort er natuurlijk ook bij. Hier vind je de beste plekjes om even heerlijk te relaxen!

Lekker chillen in Saint-Brevin-les-Pins met uitzicht op de Atlantische Oceaan

Na een tijdje gefietst te hebben is het fijn om even te stoppen en, met uitzicht op zee, de benen even te rusten! Parkeer je fiets, trek je schoenen uit en voel het fijne zand tussen je tenen, ga lekker zitten met de blik op de blauwe horizon en vul je longen met de frisse zeelucht van Saint-Brevin-les-Pins …. Totale ontspanning gegarandeerd!

© Heos-Marine – Nicolas Job

Chillen in het groen aan het Canal de la Martinière in Frossay

Er gaat niets boven een pauze op deze rustgevende plek! Aan de oever van het kanaal vind je talloze groene plekjes waar je even heerlijk op verhaal kunt komen en kunt genieten van de kalmte. En met je onderweg gekochte plaatselijke producten om van te smullen waardeer je deze ongestoorde chillpauze des te meer.

Canal de la Martinière, Le Quai Vert

Chillen op de Sainte-Anne heuvel in Nantes

Hier vind je twee heerlijke plekjes om even te relaxen:
– de houten belvédère van Voyage à Nantes geeft een omlijst perspectief op de hemel en de koninklijke rivier, tegenover het île de Nantes
– klim naar de top van de Saint-Anne heuvel en je wordt beloond met een schaduwrijke plek en een ander zicht op de Loire, en het gezelschap van een jonge Jules Verne.

Chillen op het strand van het île de Béhuard

De natuur maakt het zich hier zo gemakkelijk dat het eiland wel onbewoond lijkt, toch ligt er achter de muur van groen een klein dorpje van zand- en leisteen. En als kers op de taart komt er een strandje tevoorschijn als de Loire laag staat!

Béhuard © S. Gaudard

Chillen aan het uiterste puntje van Bouchemaine in het dorpje La Pointe

La Pointe is een voormalig schippersdorp met een verrassende charme. De beste plek om te chillen is aan het uiteinde van het dorp dat door inwoners la pointe wordt genoemd, geniet er van een betoverend spektakel; de samenvloeiing van de Maine en de Loire.

© J.P. Klein

Chillen op de treden van de Maurice in Angers, met uitzicht op de Maine

Met de rug naar de Saint-Maurice kathedraal kijk je uit op de Loire en de Doutre-buurt. Het is een gezellige plek, dus ga met z’n allen – of alleen – zitten op de trap en de bomen aan weerskanten zorgen voor nog meer chill tijdens het chillen!

© M. Chaigneau

Chillen op een terrasje aan de Loire bij kasteel Montsoreau

Zet je fiets even aan de kant voor dit majestueuze erfgoed. In kasteel Montsoreau vind je ook een museum van moderne kunst en tijdens het chillen op het terras van het château heb je een schitterend panorama op de koninklijke rivier! De zonsondergang maakt het plaatje compleet.

© Franck Charel

Chillen in de openluchttaverne in Tours

Even iets drinken in een openluchttaverne? Dan wacht je in de taverne in Tours een warm onthaal voor een welverdiende pauze. Op de oever van de Loire geniet je van een gezellig muzikaal programma, amusement voor alle leeftijden, lekkere gerechten van plaatselijke producten en uiteraard het één en ander aan lekkere drankjes.

Chillen aan de confluentie van de Loire en de Vienne in Candes-Saint-Martin, één van de Mooiste dorpjes van Frankrijk

Laat de Saint-Martin kapittelkerk in Candes achter je en duik de smalle Saint-Martin steeg in waarna je al snel uitkomt op de kade. Daar ben je op de juiste plek voor een chillmoment; een prachtig weids uitzicht op de confluentie van de Vienne en de Loire.

Chillen in het haventje van Saint-Dyé-sur-Loire

De voormalige haven van Saint-Dyé-sur-Loire, die voornamelijk dienstdeed als loshaven voor de bouwmaterialen voor kasteel Chambord, is een prima plekje om te relaxen. Ga zitten met zicht op de Loire en bewonder de bootjes op de rivier … Doe je ogen even dicht en ga terug in de tijd, toen het in de haven nog wemelde van de drukte.

Chillen op het koninklijk landgoed van Chambord

Dit landgoed bestrijkt een gebied van meer dan 5440 hectare, dus er is keuze te over om een pauzeplekje te vinden. Chillen met uitzicht op het château de Chambord lijkt dan wel een leuk idee, toch? Strek je lekker uit in het gras en bewonder de verschillende aspecten van dit Renaissance-meesterwerk.

Chill als een schilder in Ousson-sur-Loire

Tussen Sancerre en Briare verschuilt zich een klein dorpje dat vele schilders inspireerde. Een chillpauze in Ousson-sur-Loire, daar kun je geen nee tegen zeggen. Ga even zitten op een bankje tussen twee platanen en bewonder in alle rust de beweging van de koninklijke rivier. En waarom zou je daar niet even iets lokaal lekkers bij eten?

Chillen in het park van kasteel Châteauneuf-sur-Loire

Flaneer eerst even tussen de eeuwenoude bomen en geniet van de bloemengeuren in dit weelderige 17e-eeuwse park. Ga vervolgens richting de ingang van het park om lekker languit te liggen onder één van de gigantische bomen met zicht op de ruïne van het kasteel. Lekker chillen met je hoofd in het gras en je neus in de bloemen!

Chillen in de openluchttaverne Corne des Pâtures tussen Meung-sur-Loire en Beaugency

Fietsend op de Loire à Vélo-fietsroute tussen Beaugency en Meung-sur-Loire kom je gegarandeerd langs deze mieterse guinguette. Op het programma staan: amusement voor klein en groot, concerten, plaatselijke gerechten … Maar er zijn ook hoekjes om te chillen, bijvoorbeeld in een berbertent.

Chillen met uitzicht op de schuiten in Marseilles-lès-Aubigny

Zei u Marseille? Ja, maar dan Marseilles-lès-Aubigny! Net als zijn grote broer heeft het een (rivier)haven maar verder is het hier een heel stuk rustiger, kijk lekker naar de schuiten vanuit de rue du Port. Verder heb je toch niets nodig om verrukkelijk te chillen?

Chillen in Apremont-sur-Allier

Voor één keertje gaan we ietsje verder weg van onze geliefde rivier (de Loire, uiteraard), want deze chillplek is de omweg waard! Steek bij Apremont-sur-Allier (een van de Mooiste dorpjes van Frankrijk) de route de Cuffy over naar de oever van de Allier waar je ook heerlijk kan wandelen. Laat je fiets bij de ingang staan en blijf even lekker luieren aan de Allier.