De campings op de Loire à Vélo-fietsroute maken het leven lekker makkelijk!

1
  • La Pommeraye © A. Lamoureux

Onderweg op de Loire à Vélo-fietsroute zorgen de campings heel goed voor u. Onder het nationale label “Accueil Vélo” (Fiets welkom) bieden ze een groot aanbod aan diensten waardoor uw vakantie op rolletjes loop. U leest er hier alles over!

ALLE campings op de website van La Loire zetten zich in onder het  Accueil Vélo label voor u in. Ze doen er alles aan om fietstoeristen een warm onthaal te bieden:

🚴‍♂️ Ze zijn makkelijk bereikbaar; op minder dan 5 km afstand van de fietsroute

🛠 Ze hebben speciale voorzieningen (afsluitbare ruimte voor de fietsen, reparatieset …)

🤝🏼 Ze hebben toepasselijke diensten en faciliteiten (eetgelegenheden, de mogelijkheid om kleding te wassen en te drogen …)

🙋🏼‍♀️ En, uiteraard, een attente receptie (met nuttige informatie en advies …)

🔌 Stopcontacten en oplaadpunten voor telefoons en e-bikes

Accueil Vélo © A. Lamoureux

Kruidenierswinkeltjes of foodtruck, er is voor ieder wat wils 

Om lang te kunnen fietsen is goede voeding essentieel. En na een lange dag fietsen op de Loire à Vélo-fietsroute hebt u natuurlijk honger. Maar dat betekent niet persé dat u nog zin hebt om te koken😉. Geen probleem, er zijn winkeltjes, afhaalgerechten en soms zelfs foodtrucks voor u! U hoeft alleen te kiezen naar gelang uw smaak en budget.
En als bonus vindt u op sommige campings picknicktafels, in de open lucht of overdekt voor als het regent. Dat is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere fietstoeristen 😉

Lekker droog fietsen; wasdroger of een droogruimte

Of u nu wat wasgoed hebt dat gewassen en uiteraard gedroogd moet worden, of dat u in de regen hebt gefietst ☔, het merendeel van de campings heeft hier een oplossing voor. Behalve de traditionele wasmachines hebben sommigen ook drogers. Wel zo prettig als u niet hoeft te wachten tot de was aan de lijn droog is, of in uw natte kloffie weer moet vertrekken. Zet uw reis lekker voort in schone en droge kleding.

Even lekker ontspannen

Wat is er beter na een mooie dag op de fiets dan een heerlijk moment van ontspanning? Er zijn enkele campings met een wellnessruimte waar u kunt genieten van een massage of de spieren even bij kunt laten komen met een hete sauna. En laten we de zwembaden niet vergeten; ook een perfecte manier om de spieren weer los te maken💦.

Hier vindt u alle Accueil Vélo campings