De Loire à Vélo-route fietsen; ook voor de gezondheid!

1
  • X. Pardessus - CRT Centre-Val de Loire

Wanneer u op de fiets stapt voor een tochtje op de Loire à Vélo-fietsroute geniet u niet alleen van een oogverblindend landschap, u werkt ook aan uw conditie! Een fietstocht heeft immers talloze voordelen voor de gezondheid. Zie hier enkele voorbeelden.

Fietsen is bewegen 

Fietsen geeft niet te veel druk op de gewrichten terwijl het – met laag risico op blessures – toch de spieren versterkt.  Bovenbenen, kuiten en buikspieren worden sterker en ook uw hart- en bloedvaten profiteren ervan. Sportieve types kunnen in hoger tempo fietsen. Er zijn dus alleen maar goede redenen om lekker op de fiets te stappen en fit te blijven! 🚲 

Op de fiets ben je er écht even helemaal uit  

Het landschap verandert kilometer na kilometer: erfgoed, ongetemde natuur, verrassende ontmoetingen … U wordt de hele reis vergezeld door vogelzang: telkens een ander deuntje! De frisse lucht, aan de kust of langs het water, heerlijk op uw gezicht … U snapt het, de Loire à Vélo-fietsroute is een buitengewoon effectieve manier om de alledaagse beslommeringen even te vergeten en op uw eigen ritme te genieten 😊   

Bouzillé © Un Monde à Vélo

Fietsen is genieten van de buitenlucht 

Een tochtje op de fiets is genieten van de frisse lucht. Wat het weer ook doet, we passen ons aan met de juiste kleding en stappen op ons stalen ros. Als het zonnetje schijnt tanken we even vitamine D bij 🌞. Zelfs onze slaap wordt erdoor verbeterd. We slapen dieper, herstellen dus beter en kunnen er zodra we wakker worden weer tegenaan! 

Fietsen, daar worden we vrolijk van 

Het is algemeen bekend dat een tochtje op de fiets op een – in dit geval unieke! –  fietsroute de endorfineproductie op gang brengt. Endorfine, wasda? U weet wel, dat gelukshormoon waar je blij van wordt, dat dus!  

Saumur © Jean-Sébastien Evrard

Conclusie, grijp snel uw fiets en ga lekker toeren op de Loire à Vélo-fietsroute!