Ga op pad met de turn-key vakanties op de Loire à Vélo!

1
  • © X. Pardessus
  • © A. Lamoureux

Turn-key vakanties op de fietsroute zijn een manier om zorgeloos op pad te gaan, u hoeft alleen te fietsen én te genieten van het prachtige landschap!

Maak gebruik van het aanbod van turn-key vakanties en arrangementen om uw route eenvoudig te plannen: overnachtingen, activiteiten, tochtjes, leuke ideetjes … De toerisme-professionals bieden u all-in vakanties voor een unieke fietsvakantie. Op de Loire à Vélo (De Loire op de fiets) fietsroute wordt er alles aan gedaan om uw parcours zo comfortabel mogelijk te maken. Een groot aantal professionals (accommodaties, verhuurders, fietsenmakers, recreatie-aanbieders, VVV-kantoren) zijn aangesloten bij het keurmerk Accueil Vélo (Fiets welkom), u kunt ze onderweg herkennen aan het logo en hun brede glimlach 😊
Plaque de la marque Accueil vélo
© A. Lamoureux
Turn-key vakanties bieden u:
  • Fiets welkom accommodatie op maximaal 5 km afstand van de fietsroute met voorzieningen en diensten voor fietsers
  • Fiets welkom activiteiten en bezienswaardigheden die makkelijk toegankelijk zijn voor fietsers en over fietsenstalling beschikken
  • Fiets welkom fietsverhuurders en fietsenmakers met alle benodigde gereedschap, materiaal en voorzieningen
Van west naar oost, of in omgekeerde richting, met deze arrangementen fietst u zorgeloos langs de rivier met uw neus in de wind! U hoeft alleen te genieten van de omringende rijkdom aan natuur en erfgoed. Vakantiesuggesties naargelang verblijfsduur, thema of locatie: – Zeven dagen tussen Angers en Le Croisic is een ontdekkingstocht door een prachtig gevarieerd landschap inclusief wijngaarden naar de Atlantische oceaan.
Une plage avec une famille à vélo
© J. Damase 
Vierdaagse fietstocht van Angers naar Nantes vol fietsplezier en activiteiten op de Loire om dicht bij de koninklijke rivier te genieten van de rust aan het water. – Twee dagen op de fiets en in een kajak langs en op de Loire. Perfect voor natuurliefhebbers. – Een zwerfvakantie vol ontdekkingen aan de oevers van de Loire, op zoek naar avontuur en plezier op het water.
Kayaks sur la Loire
© A. Lamoureux
Twee dagen op de fiets, tussen kastelen en wijngaarden, van Tours naar Chinon via Azay-le-Rideau. – Zes dagen, waarvan vier op de fiets, van  Orléans naar Tours, door de schattige kleine dorpjes aan de oevers van de Loire!
Cyclistes à Amboise
© D. Darrault
Driedaagse fietstocht met het hele gezin om drie onmisbare kastelen te bezoeken: het koninklijk kasteel Blois, kasteel Cheverny en het Landgoed Chambord! – De Loire à Vélo van Nevers naar Orléans, 7 dagen, inclusief een fietstocht van 5 dagen, vanaf het beginpunt van de Loire à Vélo, door de Sancerre wijngaarden en via de prachtige kanaalbrug in Briare.
Cyclistes en bord de Loire
© P. Forget
Ontdek het volledige turn-key vakantie aanbod op