Hedendaagse kunst in de loop van La Loire à Vélo

1
  • Centre culturel La Fabrique sur l'Ile de Nantes © Franck Charel
  • CCCOD © C.Mouton CRT Centre Val de Loire

Wij stellen u voor al fietsend de hedendaagse kunst te ontdekken. Exposities, activiteiten, ontmoetingen met kunstenaars... hedendaagse kunst verbaast, verrast en maakt dingen in je los!  

Het Frac Centre-Val de Loire in Orléans

Het hele jaar door presenteren Les Turbulences – Frac Centre-Val de Loire in een gebouw met een innoverende bouwstijl, op een paar passen van het centrum, een expositie- en animatieprogramma voor iedereen. Kunst, architectuur en design zijn hier te vinden naast andere kunstdisciplines zoals muziek, film en theater.

Reserveer uw bezoek aan het Frac Centre-Val de Loire in Orléans 

La Fondation du Doute in Blois

De Fondation du Doute, naar een idee van kunstenaar Ben (onder meer bekend om zijn “tekstschilderijen”), is vanaf 2 juli 2022 te bezoeken. Eén ding is zeker: het nieuwe decorontwerp en de nieuwe kunstwerken zullen u versteld doen staan!

Saison d’Art in het Domaine régional de Chaumont

Het Domaine régional de Chaumont-sur-Loire, Centrum voor Kunsten en Natuur, onthult elk jaar zijn nieuwe Kunstseizoen en de werken van kunstenaars die verspreid over het hele domein tentoongesteld worden. In 2022 worden in de splinternieuwe digitale galerie in de oostvleugel van het kasteel creaties van grote hedendaagse kunstenaars tentoongesteld en worden bezoekers ondergedompeld in kunst voor een heerlijke, originele ervaring.

Centre de Création Contemporaine Olivier Debré CCC OD in Tours

Laat uw fiets even staan en ontdek het Centre de Création Contemporaine Olivier Debré CCC OD. Op twee passen van de Loire worden op deze plek, waar alles draait om het delen van kunst, diverse exposities gehouden met als doel kunst en het werk van vele kunstenaars toegankelijk te maken voor bezoekers.

Street Art Parc van het kasteel in Candes-Saint-Martin

In Candes-Saint-Martin, dat is uitgeroepen tot één van “Les Plus Beaux Villages de France” (de Mooiste Dorpen van Frankrijk), wordt in het kasteel van Môh en zijn uitgestrekte park de Street Art in de bloemetjes gezet! Dit stadsmuseum in de openlucht ontvangt elk jaar kunstenaars die hier kunnen verblijven en hun fantasie de vrije loop kunnen laten, met als resultaat verbazingwekkende, kleurrijke scheppingen!

Art&Language in het kasteel van Montsoreau

In het hedendaags kunstmuseum van Montsoreau, gevestigd in een Loirekasteel dat het hele jaar open is, kunt u ’s werelds belangrijkste Art&Langage kunstwerken ontdekken. Een groot kunstenaarscollectief vertoont hier zijn permanente en tijdelijke collecties, de gelegenheid om een unieke, creatieve plek te ontdekken of opnieuw te bezoeken.

Art&Language © Leonard de Serres

Street art in Angers

Het project Echappées d’Art, gelanceerd in 2016 door de stad Angers, brengt een groep nationale en internationale kunstenaars bijeen die gespecialiseerd zijn in stadskunst. In de vorm van een uniek, kleurrijk parcours, toegankelijk voor iedereen, kunt u aan de hand van verrassende kunstwerken de hoofdstad van de Anjou bekijken.

FRAC in de Hangar à Bananes in Nantes

De FRAC des Pays de la Loire, ideaal gelegen op het eiland van Nantes in de Hangar à bananes, ontvangt jaarlijks een uitgebreid programma aan hedendaagse tentoonstellingen in de HAB Galerie. Nationaal en internationaal bekende kunstenaars onthullen hier vele collecties, die van tijd tot tijd nog verlevendigd worden door gevarieerde kunstevenementen op het gebied van theater, dans, muziek en poëzie.

Œuvres pérennes Estuaire jusqu’à l’océan

De Œuvres pérennes de l’Estuaire verheffen zich van Nantes tot Saint-Nazaire boven de Loire. Kom al fietsend een twintigtal originele, uit de toon slaande kunstcreaties ontdekken: de beroemde Arbre aux Singes (Apenboom) in Bouguenais, het Maison dans la Loire (Huis in de Loire) in Couëron, de Villa Cheminée (Schoorsteenvilla) in Cordemais… en de Serpent d’Océan (Oceaanslang) in Saint-Brévin-les-Pins.

Villa Cheminée © Franck Charel

Street Art in Saint-Nazaire

In een paar jaar tijd is Saint-Nazaire uitgegroeid tot een opmerkelijke bestemming voor de street art. Vanaf het station kunt u al fietsend een groot kunstenaarsparcours afleggen langs meer dan 70 werken die her en der verspreid zijn over de stad. Een leuke manier om de havenstad vanuit een andere hoek te bekijken!