Hoe organiseer je je maaltijden tijdens je Loire à Vélo-fietsvakantie?

1

Tijdens een fietstochtje of fietsvakantie op de Loire à Vélo-route heb je talloze opties voor de maaltijd. Je kunt picknicken met heerlijke lokale producten of met een kant-en-klare picknickmand, op markten, restaurants en openluchttavernes. Hier zijn onze tips!

Proef de plaatselijke smaken op de Loire à Vélo-fietsroute

Als je graag je eigen maaltijden bereidt is er niets beter dan een rondje te doen op één van de talloze markten in onze steden en dorpjes! Vraag onderweg waar en op welke dagen er markt is naar gelang je etappes op de Loire à Vélo-fietsroute. Afhankelijk van het seizoen kun je je mandje vullen met: vleeswaren, verse groente, geitenkaas, fruit, zalige toetjes, knapperig brood … heerlijk om te nuttigen met vruchtensap, lokaal bier of gewoon met een glaasje wijn uit de Loirestreek. We zetten een paar picknickplekjes op een rijtje

panier de radis sur un étal
Marché de Loches © OT Loches – I. Bardiau

Doe je boodschappen bij onze plaatselijke producenten en leveranciers

Bij de boer, kaasmaker, kruidenier en de dorpsbakker … Doe je boodschappen onderweg op je fietsreis. Kies uit de heerlijke producten terwijl je een praatje maakt met de plaatselijke producent, die je altijd graag te woord staat en met liefde over zijn vak vertelt! 

Leveranciers met het keurmerk “Accueil Vélo” hebben verrukkelijke picknickmanden

Één van de vele diensten die de leveranciers met het keurmerk “Accueil Vélo” (Fiets welkom) bieden zijn picknickmanden gevuld met allerlei ambachtelijke lekkernijen (van tevoren bestellen!). Een goed idee als je geen tijd, of zin, hebt om zelf in te slaan. 

Famille à vélo en train de pique-niquer
Pique-nique © J. Damase – CRT Centre-Val de Loire

Maar laten we vooral de restaurants en guinguettes (openluchttavernes) aan de oevers van de Loire en zijn zijrivieren niet vergeten. Op warme dagen proef je er alle smaken van deze streek in de gerechten van onze chef-koks!

Lichtgewicht reizen 

Wat spullen betreft hoef je alleen het hoogstnoodzakelijke mee te nemen: een klein gasflesje met brander, kookgerei in miniformaat.  Je vindt alles wat goed is op je pad … Ontdek een regio waar de mond net zo belangrijk is als de ogen!