Onze tips voor het goed voorbereiden van uw Loire à Vélo fietstocht!

1
  • Balade à vélo © D. Darrault

De zomer is in aantocht, vakantie, de Loire à Vélo (de Loire op de fiets) … U voelt het al aankomen, toch? Om u goed op weg te helpen vindt u hier onze tips voor een goede voorbereiding!

De onmisbare Topogidsen!

Er is een overvloed aan activiteiten en bijzondere plekjes op, en rondom, de Loire à Vélo fietsroute die zonde zijn om te missen. De topogidsen zijn van onschatbare waarde tijdens uw fietsvakantie. Alle interessante plekjes op de Loire à Vélo route staan erin zodat u tijdens uw goed geplande vakantie het onderste uit de kan kunt halen.  We kijken naar drie van hen!

La Loire à Vélo – Le Routard

Deze in 2017 uitgekomen reisgids is het resultaat van een samenwerking tussen de beroemde reisgidsuitgever Routard en France Vélo Tourisme. 192 pagina’s met gedetailleerde kaarten, absoluut onmisbare adresjes en diensten. Onovertroffen onder de reisgidsen!

L’intégrale de La Loire à Vélo de Nevers à la mer

Is een, eveneens zeer nuttige, reisgids van 167 pagina’s, geschreven door Michel Bonduelle en uitgebracht in 2010.  Deze gids heeft niet minder dan 45 kaarten om de 18 etappes “voor iedereen” prachtig te illustreren alsmede talloze tips en suggesties. Vooral de anekdotes zijn leerzaam en geven een weelde aan minder bekende weetjes over de gehele lengte van het parcours.

La Loire à Vélo – De Nevers à l’Atlantique

Uiteraard verdient ook Olivier Scagnetti een vermelding als we het over reisgidsen over de Loire à Vélo hebben! Er ontbreekt niets in deze complete en precieze gids! In de 128 pagina’s vindt u alle noodzakelijke informatie en vooral veel goede adresjes. Vanzelfsprekend zijn er ook talloze gedetailleerde kaarten om uw route toe te lichten! Als u van plan bent om de Loire à Vélo route te gaan fietsen kunt u deze reisgidsen kopen via internet, in boekwinkels, en zelfs in sommige VVV-kantoren (Office de Tourisme) op de route.

De website van de Loire à Vélo, onmisbaar bij het plannen van uw fietstocht

Een pleziertocht op een tweewieler organiseren kan snel tijdrovend en moeilijk worden. Dan komt de website van de Loire à Vélo heel goed van pas! Op de homepage kunt u zoekopdrachten uitvoeren die u snel de gewenste gegevens opleveren. Zoek naar accommodatie, activiteiten en restaurants op basis van uw aankomst- en vertrekdatum. Talloze leveranciers hebben het keurmerk “Acceuil Vélo” (Fiets welkom) zodat u, én uw fiets, zeker kunnen zijn van een warm onthaal en voorzieningen die zijn ingesteld op fietstoeristen. Met een bezoek aan één website kunt u bijvoorbeeld uw overnachting in de herberg de La Caillère (Candé-Sur-Beuvron) regelen, onderweg weer op krachten komen met een maaltijd bij de Lyon d’Or (Amboise) en vervolgens een bezoekje brengen aan kasteel Clos-Lucé (Amboise) voordat u weer op de fiets stapt. De mogelijkheden zijn ontelbaar en slechts afhankelijk van uw wensen. De website is dus niet alleen om te zoeken naar dingen en plaatsen die u interesseren maar u kunt meteen online reserveren. Dus ideaal om op uw gemak uw fietstocht voor te bereiden!
Balade à vélo à Candes-Saint-Martin
Balade à vélo à Candes-Saint-Martin © P. Forget

Diensten die het leven makkelijker maken!

La Loire à Vélo kan u op diverse wijzen van dienst zijn, dus waarom zou u er geen gebruik van maken om uw reis goed te organiseren?  Van A tot Z uw reis regelen zonder een centje pijn. Hier volgt een gedeeltelijke lijst.

Download de Loire à Vélo route

De route van de Loire à Vélo is beschikbaar door op “Kaart” in het menu bovenaan te klikken. Het is heel eenvoudig om hem onderweg altijd op zak te hebben! U hoeft alleen op het kleine kaartje onder de titel te klikken. Het downloaden van de kaart in KML-formaat begint automatisch, u hoeft hem daarna alleen te importeren in de applicatie van uw keuze (Umap, Google maps etc.). Een fietstocht op een van de bekendste routes van Frankrijk is nog nooit zo makkelijk geweest, hij zal voor u geen geheimen meer hebben!

Transfer van bagage en fietsen!

Iedereen fiets graag zonder zware lading; want te moeten fietsen én de bagage vervoeren kan vervelend zijn! Maar bij ons hoeft dat niet, we doen er alles aan om u te helpen zoveel mogelijk te kunnen genieten van uw fietsvakantie. Op de hele route kunt u gebruik maken van transferdiensten voor bagage, fietsen en zelfs personen. U hoeft dus niets te missen! U vindt deze diensten door gebruik te maken van onze zoekmachine en “Fietsdiensten” te selecteren, vervolgens kiest u voor “Verplaatsen naar keuzemenu”!

Fietsenmaker/verhuurder vinden

U kunt deze beroemde zoekmachine ook gebruiken om te zoeken naar een fietsverhuurder of fietsenmaker. Het is dus niet nodig om uw eigen fiets of reparatieset mee te brengen. Onderweg komt u talloze professionals tegen die u kunnen helpen om van uw fietsvakantie een succes te maken!