Openluchttavernes op de fietsroute!

1

Na flink te hebben doorgetrapt lekker even bijkomen, dat kan bij een van de guinguettes (openluchttavernes) aan de Loire! Rust de kuiten en neem het er even van, met uitzicht op de rivier, onder het genot van traditionele, plaatselijke hapjes en drankjes, en in een gezellige sfeer.

  • De guinguette du Bout de l’Ile in Montjean-sur-Loire is een haven van rust in een gerestaureerde boerderij aan de Loire. Deze ecologisch verantwoorde plek geeft de voorkeur aan “huisgemaakt”, waar mogelijk met biologische, plaatselijke ingrediënten. Kom er op adem, neem een drankje en probeer de tapas. Van april tot half juni geopend in het weekend en de avonden vóór feestdagen. Vanaf half juni tot half september elke dag (behalve dinsdag) van 11.30 tot 23.00 uur. Reserveren is verstandig!
Montjean-sur-Loire-© A.-Lamoureux
  • Proef de typische gerechten van La Croisette op het île de Béhuard, een Karakteristiek stadje in een idyllisch decor met uitzicht op de Loire. Laat u verleiden door de gesoigneerde en ontspannen sfeer waarin u verpoost. Geopend van maandag tot zondag van 10.00 tot 01.00 uur. Groot en klein vermaakt zich hier prima met een groot aanbod aan gezellige evenementen zoals concerten, tentoonstellingen, spelen, watersport …!
  • Le Héron Carré bevindt zich aan de ingang van het Balzacpark in Angers, een plaats die bekend staat om zijn gemoedelijkheid. Gasten worden ontvangen op een groot terras met uitzicht op de rivier de Maine en het kasteel van Angers. Iedereen is welkom voor wandelingen, concerten, feesten en animaties. De guinguette serveert hapjes op basis van verse plaatselijke producten, afhankelijk van aanvoer. Probeer de tapas en de kleine hapjes van maandag tot zondag van 11.00 tot 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot middernacht. Het restaurant is alle dagen open van 12.00 tot 22.30 uur en op zondag voor de brunch 😉
  • Muzikaal vermaak in het weekend, huisgemaakte traditionele en regionale gerechten, de oevers van de Loire dichtbij … u vindt dit alles bij Chez Jojo in Saint-Saturnin-sur-Loire ! Deze guinguette, die sinds de opening in 1956 diverse hoge waterstanden heeft meegemaakt, nodigt gasten uit om de omgeving, midden in de natuur en tegenover de koninklijke rivier, te bewonderen. Geniet van een tijdloos moment, met uw geliefde, of met vrienden of familie 🙂
  • Guinguette La Riviera heeft een zeer toepasselijke naam, gelegen aan de Loire, tegenover Saint-Mathurin-sur-Loire. Proef de (gefrituurde) Loirevis, paling, snoekbaars met botersaus. In het hoogseizoen alle dagen geopend voor de lunch en in de avond!
  • Aan de oever van de Vienne, pal tegenover de koninklijke vesting Chinon, ligt de vrolijke Guinguette de Chinon die alles heeft om u te bekoren. Muziek, dansen, kinderspellen … er staat voor elk wat wils op het programma! Het hele seizoen zijn er wijnboeren te vinden die u graag de subtiele smaken van de beroemde Chinon-wijn laten ontdekken en proeven.
  • Er is geen gebrek aan adjectieven om de onmisbare guinguette in Tours-sur-Loire te omschrijven … levendig, feestelijk, gezellig. De guinguette is in de zomermaanden te vinden aan de voet van de Wilson-brug. Neem even een pauze en geniet er van een drankje, en het uitzicht op de rivier, met vrienden of familie.  Heeft u trek? Probeer dan een bordje met een selectie van heerlijke plaatselijk seizoensgerechten, voor de zoetekauw zijn er voortreffelijke huisgemaakte toetjes!
Pascal Avenet-ADT37
  • Tussen Meung-sur-Loire en Beaugency, op de oever van de Loire, is de guinguette La Corne des Patûres één met het landschap. Er wordt hier alles aan gedaan om de omliggende natuur te beschermen. Geniet van de landelijke sfeer van deze aangename guinguette met zijn mengeling van kunst, cultuur en milieubewustheid. Er is de hele week wat te beleven: concerten, theater, openluchtbioscoop, voorstellingen … Op maandag kunt u er tijdens de markt ook de heerlijke producten van plaatselijke leveranciers inslaan.
  • Guinguette La Sardine is gevestigd op een steiger aan de kade van de Loire. Gasten nemen plaats op de lange banken aan houten tafels om de verse kwaliteitsgerechten van plaatselijke leveranciers te proeven. U geniet er ook van een afwisselend muzikaal programma, onder het genot van een plankje met hapjes en een glas wijn of vruchtensap. Concerten, muziek bij de borrel, dansen op zondag en folkfeesten … elk een uitnodiging om u de dansvloer op te wagen!
A.Verger
  • Aan de voet van de Capitainerie, eveneens op een kade aan de Loire, vindt u guinguette le Boui-Boui waar u voor het tweede seizoen welkom bent! U kunt plaatsnemen op het grote terras, of op een dekstoel, met de voeten in het gras. Gasten kunnen gebruik maken van boeken of gezelschapspellen om ten volle te genieten van deze gezellige plek. Wat animatie betreft zijn er mooie muzikale ontdekkingen te doen terwijl u geniet van een drankje en heerlijke lokale hapjes, of tijdens de brunch die in het weekend wordt geserveerd!
Alle guinguettes op La Loire à Vélo