Services voor fietsen op La Loire à Vélo

1
  • © C. Mouton CRT Centre Val de Loire

Onderweg op La Loire à Vélo-fietsroute komt u allerlei leveranciers tegen van diensten die het leven makkelijker kunnen maken, zowel voor, tijdens als na het fietsen. Van verhuur tot reparatie, oneway service tot Voyager lèger om minder bepakt te hoeven fietsen, er zijn ook langparkeerplekken en transfer van bagage, fietsen of personen ... we tonen u alle mogelijkheden!

Oneway verhuur

Dit is echt absoluut zorgeloos La Loire à Vélo fietsen: u huurt een fiets bij één van de Oneway fietsverhuurders. Zo kunt u gaan fietsen vanaf punt A en de fiets op punt B weer inleveren. U huurt de fiets bijvoorbeeld in Angers, u fietst naar Saumur en levert hem daar weer in! Een prima manier om waar en wanneer u wilt, met de wind in de haren te reizen.

Fietsverhuur

La Loire à Vélo zou La Loire à Vélo niet zijn zonder fietsverhuurders! De verhuurders op de website hebben het keurmerk Accueil Vélo (Fiets welkom) waardoor fietstoeristen weten dat ze zich op minder dan 5 km van de fietsroute af bevinden, dat ze het benodigde materiaal en accessoires hebben, de benodigde diensten leveren en dat ze in het algemeen weten wat fietsers nodig hebben … kom binnen om ze te ontmoeten!

Fietsenmaker

Bij pech, een ongelukje of een technisch probleem is er altijd een fietsenmaker die u te hulp kan schieten! Langs de hele fietsroute vindt u deze leveranciers, de meesten met het Accueil Vélo keurmerk, die in hun werkplaats klaar staan om u te helpen. Net als de verhuurders openen ze met plezier hun deuren voor u.

Stalling voor fietsen en bagage

Bezoek zonder uw fiets en bagage op uw gemak de steden in de Loirestreek! Laat hier uw spullen even veilig achter terwijl u lekker wandelt, verkent, luncht of ergens iets drinkt … Hier vindt u alle stallingen die over uw fietsen en bagage kunnen waken op La Loire à Vélo-fietsroute!

Langparkeren voor auto’s

U wilt uw auto ergens een paar dagen laten staan terwijl u lekker geniet van La Loire à Vélo? Dan heeft u meerdere opties. In eerste instantie kunt u vragen of dit bij uw accommodatie kan. Sommigen hebben hier plek voor. Een andere optie is een gratis, of betaalde, parkeerplaats. Wij raden u in elk geval aan om goed te controleren wat de maximaal toegestane tijdsduur is, met name voor gratis parkeerplekken.

De optie “Voyagez léger”

De gezellige sfeer op een camping trekt u aan maar u heeft geen zin in de rompslomp? Op de hele Loire à Vélo-fietsroute zijn er campings die accommodatie aanbieden die ideaal is voor fietstoeristen. Alle benodigdheden worden voor u geregeld dus u hoeft alleen uw persoonlijke spullen te vervoeren! Dus, ga lekker licht op pad, Voyagez léger!

Oplaadpalen voor e-bikes

Voor uw eigen, of een gehuurde e-bike, wilt u uiteraard wel weten waar u deze kunt opladen. Het antwoord op deze vraag vindt u in de rubriek “Veelgestelde vragen”: daar vindt u alle oplaadplekken en Accueil Vélo (Fiets welkom) leveranciers.

Transfer van bagage, fietsen en personen

Het vervoer van bagage, fietsen en personen is één van de vele diensten die op La Loire à Vélo te vinden zijn om het leven iets makkelijker te maken. Neem contact op met een leverancier voor een prijsopgaaf. Deze specialisten in logistiek regelen alles voor u. U hoeft alleen te fietsen en te genieten van uw ontdekkingen en expedities.