MENU “UN AMOUR DE LOIRE”
Ons aperitief – mise en bouche
Probeer de
fouaces angevines, kleine ovengebakken broodballetjes gevuld met champignon, boter, boongerechten of pastei. Onze fouaces worden geserveerd met een
soupe angevine cocktail van crémant de Loire, citroensap, rietsuiker en Cointreau.
Koude streek-entrées
De varkensrillons en rillettes uit Tours zijn zeer geliefd bij liefhebbers van vleeswaren. Voor liefhebbers van asperges is het in mei en juni smullen!
Vis uit de Loire
Geniet van de delicate smaak van een geroosterde snoekbaars. Vis uit de Loire heeft een belangrijke plek op de menu’s van onze chef-koks. En bij
Les Pêcheurs de Loire in Sigloy en bij
La Bourriche aux Appétits vlak bij Blois kunt u heerlijke Loirevisschotels kopen om thuis van te genieten.
De visgerechten worden geserveerd met de beroemde
witte botersaus van halfzoute boter, witte wijn en sjalotjes.
Onze fijnproeversschotel van de dag
Ook vlees is niet vergeten; het wild uit Sologne wordt in talloze streekgerechten gebruikt. Eet het bijvoorbeeld samen met
poires tapées, een oude specialiteit van gedroogde peren die gerehydrateerd worden in wijn of siroop. En proef de
Andouille de Jargeau, een worst die erg populair is in de keukens van de chef-koks in de regio van Orléans. Deze middeleeuwse specialiteit is voortreffelijk bij de barbecue! Het malse vlees van een
Géline de Touraine kip met morilles en witte wijnjus is een waar genot voor fijnproevers!
Alle champignons in onze gerechten zijn afkomstig uit de
champignonnenkwekerijen rondom Saumur (oesterzwammen, Shiitake etc.).
Ons digestief opkikkertje
Neem even een digestieve pauze in de vorm van een
Cointreau Angevin met de subtiele parfums van zoete en bittere sinaasappelschil.
Onze gigantische kaasplank
Op uw kaasplankje vindt u diverse geitenkaasjes waaronder de beroemde
petit crottin de Chavignol (AOP) en de minder beroemde
Sainte-Maure-de-Touraine (AOP) waar een tarwespriet doorheen steekt, en de
Selles-sur-Cher (AOP). Ontdek ook de
Olivet cendré, een koemelkse kaas. En ten slotte de
Curé Nantais, een romige kaas van rauwe melk met een oranje-achtige, in muscadet gespoelde, korst.
Al onze kazen worden geserveerd met veldsla uit de buurt van Nantes, besprenkeld met Orléans azijn.
Onze (echt) zalige nagerechten
Doe u te goed aan de
pâté aux prunes de l’Anjou pruimenpaté in de vorm van een slof van zanddeeg gevuld met verse pruimen. Of een
gâteau Nantais, met een subtiele mengeling van gezouten boter, suiker, amandelen en Antilliaanse rum; een zacht dessert met exotische parfums!
Tarte Tatin is uiteraard een onmisbaar nagerecht. Met zijn gekarameliseerde appels is het een favoriet van lekkerbekken. Ook de
Pithiviers is verrukkelijk, bereidt in een bladerdeeg versie of een “fondant” versie.
Droge witte wijn: la Coulée de Serrant, Muscadet, Sancerre, Quincy, Cour-Cheverny
Zoete en likeurwijnen: Coteaux-du-Layon, Montlouis-sur-Loire
Mousserende wijn: Crémant de Loire, Anjou Fines Bulles, Saumur Brut, Vouvray
Rode wijn: Anjou, Saumur, Saumur-Champigny, Chinon, Saint-Nicolas-de-Bourgueil, Coteaux du Giennois
Rosé: Rosé-d’Anjou, Rosé-de-Loire, Touraine-Azay, Coteaux du Vendômois