Smulpapenuitstapjes op de Loire à Vélo fietsroute

1
  • © A.Lamoureux

De Meester chef-koks presenteren u met trots hun speciale Loirestreek menu!

MENU “UN AMOUR DE LOIRE”

Ons aperitief – mise en bouche

Probeer de fouaces angevines, kleine ovengebakken broodballetjes gevuld met champignon, boter, boongerechten of pastei. Onze fouaces worden geserveerd met een soupe angevine cocktail van crémant de Loire, citroensap, rietsuiker en Cointreau.

Koude streek-entrées

De varkensrillons en rillettes uit Tours zijn zeer geliefd bij liefhebbers van vleeswaren. Voor liefhebbers van asperges is het in mei en juni smullen!

Vis uit de Loire

Geniet van de delicate smaak van een geroosterde snoekbaars. Vis uit de Loire heeft een belangrijke plek op de menu’s van onze chef-koks. En bij Les Pêcheurs de Loire in Sigloy en bij La Bourriche aux Appétits vlak bij Blois kunt u heerlijke Loirevisschotels kopen om thuis van te genieten. De visgerechten worden geserveerd met de beroemde witte botersaus van halfzoute boter, witte wijn en sjalotjes.

Onze fijnproeversschotel van de dag

Ook vlees is niet vergeten; het wild uit Sologne wordt in talloze streekgerechten gebruikt. Eet het bijvoorbeeld samen met poires tapées, een oude specialiteit van gedroogde peren die gerehydrateerd worden in wijn of siroop. En proef de Andouille de Jargeau, een worst die erg populair is in de keukens van de chef-koks in de regio van Orléans. Deze middeleeuwse specialiteit is voortreffelijk bij de barbecue! Het malse vlees van een Géline de Touraine kip met morilles en witte wijnjus is een waar genot voor fijnproevers! Alle champignons in onze gerechten zijn afkomstig uit de champignonnenkwekerijen rondom Saumur (oesterzwammen, Shiitake etc.).

Ons digestief opkikkertje

Neem even een digestieve pauze in de vorm van een Cointreau Angevin met de subtiele parfums van zoete en bittere sinaasappelschil.

Onze gigantische kaasplank

Op uw kaasplankje vindt u diverse geitenkaasjes waaronder de beroemde petit crottin de Chavignol (AOP) en de minder beroemde Sainte-Maure-de-Touraine (AOP) waar een tarwespriet doorheen steekt, en de Selles-sur-Cher (AOP). Ontdek ook de Olivet cendré, een koemelkse kaas. En ten slotte de Curé Nantais, een romige kaas van rauwe melk met een oranje-achtige, in muscadet gespoelde, korst. Al onze kazen worden geserveerd met veldsla uit de buurt van Nantes, besprenkeld met Orléans azijn.

Onze (echt) zalige nagerechten

Doe u te goed aan de pâté aux prunes de l’Anjou pruimenpaté in de vorm van een slof van zanddeeg gevuld met verse pruimen. Of een gâteau Nantais, met een subtiele mengeling van gezouten boter, suiker, amandelen en Antilliaanse rum; een zacht dessert met exotische parfums! Tarte Tatin is uiteraard een onmisbaar nagerecht. Met zijn gekarameliseerde appels is het een favoriet van lekkerbekken. Ook de Pithiviers is verrukkelijk, bereidt in een bladerdeeg versie of een “fondant” versie.

Onze Loirestreek wijnen

Droge witte wijn: la Coulée de Serrant, Muscadet, Sancerre, Quincy, Cour-Cheverny Zoete en likeurwijnen: Coteaux-du-Layon, Montlouis-sur-Loire Mousserende wijn: Crémant de Loire, Anjou Fines Bulles, Saumur Brut, Vouvray Rode wijn: Anjou, Saumur, Saumur-Champigny, Chinon, Saint-Nicolas-de-Bourgueil, Coteaux du Giennois Rosé: Rosé-d’Anjou, Rosé-de-Loire, Touraine-Azay, Coteaux du Vendômois