Tips voor solo reizigers op de Loire à Vélo-fietsroute

1
  • Champtoceaux © J. Damase
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je ontzettend zin hebt in de Loire à Vélo-fietsroute maar er niemand beschikbaar is om dit grote avontuur met je te beleven ... Wat doe je dan?

Tja, wat doe je dan? Het idee maar laten lopen tot volgend jaar? Of gewoon toch maar op de fiets stappen en richting de oevers van de Loire vertrekken? De tweede optie lijkt ons inderdaad de beste! Je bent namelijk nooit echt alleen op de Loire à Vélo-route, op de fiets leg je makkelijk contacten, bijvoorbeeld:

  • Gemeenschappelijke accommodatie: er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden die tevens de kans bieden om een gezellig moment met anderen te delen: kamperen, B&B, jeugdherberg. Wat deze laatste betreft denken we met name aan The People Hostel in Tours en Ethic Etape in Angers waar je niet alleen een goedkoop en comfortabel bed vindt maar waar je ook een praatje kunt maken met andere avonturiers … uit Frankrijk of uit andere landen!
  • Je beste vriend, de lokale producent: op de Loire à Vélo-fietsroute kom je langs talloze producenten van allerlei waren: honing, groenten, kaas … Je kunt er niet alleen de heerlijke producten proeven maar de producenten vertellen je ook graag over hun vak, met hier en daar een anekdote natuurlijk!

  • De wijnboer … een klein beetje, niet te veel: AOC Cherveny, AOC Sancerre, AOC Anjou, AOC Orléans … Je begrijpt het, er is een overvloed aan wijnsoorten langs de route. Er wacht je een gastvrij onthaal bij de wijnboeren in de wijnkelders in de grotten bij Saumur, of aan de oevers van de Loire, om hun nectar te proeven én voor een gezellig praatje. Denk eraan niet te veel te drinken voor je weer op de fiets stapt!
  • Op pad; de beste manier om mensen te ontmoeten: mensen ontmoeten doe je ten slotte vaak op de meest onverwachte momenten, en onderweg ontbreekt het daar niet aan. Een lekke band? Gezellig een picknick delen? Een kasteel bewonderen? Er zijn zoveel voorwendsels om een praatje te maken!

  • En vergeet niet om foto’s te maken zodat je aandenkens hebt: leg bijzondere momenten en ontmoetingen op de Loire à Vélo-route vast met een foto, zo kun je ze ook makkelijk delen!
  • Even pauzeren in een openluchttaverne: er is geen tekort aan openluchttavernes (guinguettes) op de Loire à Vélo, ze zijn perfect voor een pauze aan de rivier en gezellig om met andere fietstoeristen te delen!

  • Deel je ervaringen met ons: was je reis een succes? Laat het ons dan weten, zo krijgen anderen het ook te horen en durven ze misschien ook de stap te zetten.

Je ziet het, op de Loire à Vélo-fietsroute ben je nooit echt alleen, dus ook als je zonder reisgenoot op pad bent zijn er genoeg wijnproeverijen, interessant bezoeken of activiteiten langs de route om met anderen te delen! Gewoon doen!