Tours heeft een nieuwe plek om fietsers te ontvangen

1

Het Maison du vélo is splinternieuw!

“Maison du Vélo Tours” opende zijn deuren in juli 2017. Het is een soort VVV voor fietsers maar het heeft meer. Kom langs om gebruik te maken van de diensten, het is op steenworp afstand van het treinstation en het “Tours Val de Loire Tourist Office”. Waarom een fietsontvangst? Deze faciliteit is uniek in Frankrijk en is bedoeld om zowel fietsers als wandelaars bij te staan. In deze innovatieve ruimte vindt u niet alleen gezelligheid en verbondenheid maar ook alles wat u nodig heeft om uw vakantie nog beter te maken of om uw reis voor te bereiden:
  • Toeristische en praktische informatie,
  • Een werkplaats waar u zelf uw fiets kunt onderhouden of repareren,
  • Bagagekluizen,
  • De mogelijkheid om te douchen, iets te eten of gewoon even te ontspannen,
  • Een oplaadpaal om gratis uw elektrische fiets (of telefoon) op te laden. En wel 4 keer zo snel als met een standaard oplader want deze is speciaal voor elektrische fietsen, de eerste in de regio Centre-Val de Loire!
Het Maison du vélo bevindt zich midden in de stad, heeft 3 personeelsleden en is het hele jaar geopend.

Haal uw handschoenen, mutsen en sjaals tevoorschijn en kom genieten van de frisse winterlucht op de Loire à Vélo fietsroute!

Openingstijden: In de zomer zeven dagen per week van 10.00 tot 20.00 uur, in de winter van dinsdag tot zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur