U komt ogen tekort op La Loire à Vélo!

1
  • © A. Lamoureux

Fietsen, rondkijken, bewonderen .... de fietsroute neemt u mee langs de koninklijke rivier, vlak langs de zandbanken en door de majestueuze natuur. Stap even af en geniet van de mooiste uitzichten langs de Loire!

Van bovenin de toren van Oudon

Na een bezoek aan het kasteel en het charmante dorpje moet u echt even de middeleeuwse toren beklimmen voor zijn exceptionele uitzicht. De kleuren en het licht veranderen continu, van de ochtend, tot de middag en de avond, in de winter en in de zomer, het is nooit hetzelfde! Dus kom gerust een keer terug, er wacht u altijd weer een betoverend schouwspel!
© Franck Charel

Vanuit de tuin van Champalud

De ingang van deze tuin ligt zo’n 70 meter boven de koninklijke rivier en heeft een adembenemend uitzicht op het Loiredal en het île de Neuve. Het is in alle opzichten een ideale plek voor ontspanning: met een picknickweide, speelruimte voor kinderen, openluchtzwembad etc. Zet de fietsen even aan de kant en kom even bij tussen het groen en de bloemen, en een grandioos uitzicht om volledig in op te gaan.
© D Drouet

Vanuit Candes-Saint-Martin, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk

Het schattige dorpje Candes-Saint-Martin ligt vredig aan de confluentie van de Loire en de Vienne. Slenter op uw gemak door de smalle straatjes met fleurige bloembakken en leuke huisjes met mooie kalkstenen gevels. Midden in het dorp treft u de 13e-eeuwse Saint-Martin kapittelkerk aan, gebouwd op de plek waar Sint-Maarten in 397 overleed. Een aangename wandeling brengt u naar een belvedère. Ga even zitten op een van de bankjes en bewonder het majestueuze panorama om u heen.
© J.C.Coutand – ADT37
 

Vanaf de terrassen van Kasteel Chaumont-sur-Loire

Kasteel Chaumont-sur-Loire is gebouwd op een uitstekende rots en kijkt daarom uit op de Loire.  Het terras van het château, waar Catharina de’ Medici en Diana van Poitiers gewoond hebben, heeft een spectaculair uitzicht op de rivier en het Loiredal. Tevens kunt u van dit ongelofelijke uitzicht genieten tijdens een wandeling in het enorme park waar ook talloze kunstwerken te zien zijn.
© S. Sevrin – CRT Centre-Val de Loire
 

Vanaf de kanaalbrug in Briare

Het schattige haventje van Briare heeft een buitengewoon oeuvre. De kolossale kanaalbrug van Briare overspant de Loire met 662 meter. Er staan 72 lantaarnpalen op deze indrukwekkende brug van ijzer en steen die de Loire met het kanaal van Briare verbindt.  Steek hem over, te voet, of op de fiets en geniet met volle teugen van het geweldige uitzicht over het landschap om u heen. © P. Forget

Vanaf de heuvel in Sancerre

De druiven van de wijnranken die zich hier uitstrekken produceren een wijn met een welbekende reputatie. Sancerre is een Petite Cité de Caractère® (Karakteristiek stadje) op een rots dat u kunt verkennen via de schattige, steile straatjes. Beklim de treden van de Tour des Fiefs om daarvandaan het adembenemend weidse uitzicht te bewonderen.
© A. Verger – CRT Centre-Val de Loire