Drie dagen tussen Nantes en Angers

 • place
  Start / Finish
  Nantes / Angers
 • compare_arrows
  Afstand
  100 km
 • access_time
  Dauer
  3 dagen – 2 nachten
 • people
  Peil
  🚲
1
 • Ile de Chalonnes-sur-Loire © A. Lamoureux
 • Angers © A. Lamoureux

Trek er een weekendje lichtbepakt op uit op de Loire à Vélo. Kom met de trein naar Nantes, huur je fiets tussen Nantes en Angers en overnacht op campings, in speciaal voor fietstoeristen ingerichte trekkershutjes. Wij geven je alle goede tips en adresjes om je weekend zorgeloos voor te bereiden.

Pluspunten: de ontdekking van verrassende steden als Nantes en Angers, vergezichten over de Loire in Champtoceaux en Saint-Florent-le-Vieil en de Loire-eilandjes Chalonnes en Béhuard!
Ile de Nantes © La Vélodyssée Aurélie Stapf-porteurdesonge.com

Dag 1: Nantes – Ancenis - 40 km

In de stad van de Hertogen krioelt het van de cultuur: van het zomerevenement Voyage à Nantes met zijn tijdelijke en permanente werken tot de beroemde Lieu Unique, de LU Toren, de Hangar à Bananes, het eiland van Nantes en zijn Reuzenolifant en nog veel meer.  Hier is voor elk wat wils, voor jong en oud!

Wat te zien / wat te doen

 • La Guinguette du Belvédère 
 • La brasserie Little Atlantique Brewery 

Ga na je bezoek via de noordelijke oever naar de Pont de Mauves sur Loire en steek de Loire over. Daarna fiets je met het Loirewater mee tot aan Ancenis!

Bij het verlaten van Nantes:

Als je door La Varenne rijdt, bewonder dan het uitzicht over het Loiredal. In de verte tekenen zich het kasteel van Clermont (kasteel van Louis de Funès) en de hellingen vol wijngaarden af. Rijd verder door de uiterwaarden die kenmerkend zijn voor het Loiredal.

Als je de Cul du Moulin in Champtoceaux bereikt en je hebt nog energie over, trap dan even stevig op de pedalen voor een klim naar de tuinen van Champalud en geniet van een schitterend uitzicht over de Loire.

Je kunt ook kiezen voor een halte aan de oevers van de Loire. Steek daarna de Loire over richting het dorpje Oudon.

Mauves-sur-Loire © A. Lamoureux

Wat te zien / wat te doen / Waar te slapen

Saint-Florent-le-Vieil © A. Lamoureux

Dag 2: Ancenis - Montjean-sur-Loire - 32 km

Na de nachtrust ga je richting Montjean-sur-Loire. Fiets eerst naar Saint-Florent-le-Vieil: dit charmante dorpje met het label “Petite Cité de Caractère” biedt een uitzonderlijk vergezicht vanaf de Mont-Glonne. Een ander mooi vergezicht is te bewonderen vanaf Meilleraie, een leuk vissersdorpje op de andere oever van de Loire.

Aankomst in Montjean-sur-Loire voor de nacht.

Wat te doen / wat te eten / waar te slapen

Dag 3: Montjean-sur-Loire – Angers - 40 km

Na een klein stukje fietsen kom je aan bij het grootste Loire-eiland en tevens één van de grootste riviereilanden van Europa, in Chalonnes-sur-Loire. Je kunt de rit voortzetten langs de monumentale beeldhouwwerken in de stad, via een route die verdergaat langs de Loire, maar ook plaatselijke wijnen proeven bij de wijnbouwers.

Ile de Chalonnes-sur-Loire © A. Lamoureux

Wat te zien / wat te doen / wat te eten

Savennières © Franck Charel

Zet je tocht verder tot aan La Possonnière. Hier biedt de haven een machtig uitzicht over de Loire, Loire-boten (gabaren, “fûtreaux”, “toues”) en andere traditionele boten.

De volgende etappe gaat richting Savennières. In dit dorpje met het label “Petite Cité de Caractère” wordt wijn gemaakt. Je ziet er mooie landschappen en je kunt je een goede voorstelling maken van hoe de kostbare regionale goudkleurige drank tot stand komt 😊 In Savennières staat ook de  oudste kerk van de hele Anjou… weet je hem te vinden?!

À faire / où manger

Ontdek vlak daarnaast het eiland van Béhuard. Met zijn label “Petite Cité de Caractère” en geplaveide straatjes… is de geest van Béhuard hier echt aanwezig. Je kunt er de kerk Notre-Dame-de-Béhuard bezoeken, gebouwd op een rotspunt op de enige plek van het eiland die niet overstroomd kan worden.

Hou voordat je in Angers aankomt even een halte aan het meer van Maine 😉

Je kunt in de stad overnachten of direct vertrekken!

Béhuard © D. Drouet

Wat te zien / waar te eten / Waar te slapen

Praktische informatie

Fietsverhuur vanaf Nantes en teruggave in Angers:

Train Loire à Vélo

Arrivée en TER ou TGV en gare de Nantes et départ en gare d’Angers
TER + vélo

 

Connexion avec d’autres itinéraires :  

Angers : connexion avec La Vélo Francette et La Vallée du Loir à Vélo 

Nantes : La Vélodyssée, Nantes à Vélo 

 

Andere routesuggesties