Een dagje Blois en Chambord

 • place
  Start / Finish
  Blois
 • compare_arrows
  Afstand
  43 km
 • access_time
  Dauer
  1 dag
1
 • En vélo sur les bords de la Loire, à Blois © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire
 • Chambord : vue panoramique sur le château, les jardins à la française et le Cosson. © D. Darrault - CRT Centre-Val de Loire
 • Visite du château de Chambord avec les tablettes : vue sur le jardin © L. Letot_DNC
 • La Loire à Saint-Dyé-sur-Loire © E. Vandenbroucque - CRT Centre-Val de Loire

Geniet van een dagje op de fiets in de natuur, een perfect uitje met de kinderen. Fiets rondom kasteel Chambord, een Renaissance juweel, voordat u het unieke natuurschoon om en nabij de Loire verkent.

Van Blois

Pluspunt: Deze route gaat voornamelijk over autovrije “voie verte” paden, dus een makkelijk parcours voor het hele gezin.

Ga met de auto of de trein naar Blois. In het stadscentrum kunt u uw auto parkeren en tevens een mountainbike of elektrische fiets huren bij fietsverhuurders met het keurmerk Accueil Vélo (Fiets Welkom). Kijk rond in de oude stad en bewonder het fantastische uitzicht op het koninklijk kasteel. Steek dan de Loire over en fiets iets meer dan een kilometer op de oever van de rivier voor u de waterkant verlaat om kasteel Chambord te bereiken. Volg het riviertje de Cosson en u komt uit bij het kasteel en het beboste landgoed van 5 440 hectare. Hier kunt u rustig rondfietsen op de paden en misschien zelfs een edelhert tegenkomen. Bezichtig het kasteel zelf en ontdek de oogverblindende zalen en de fantastische dubbele wenteltrap die uitkomt bij de dakterrassen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht op de 6 hectare Franse tuinen. De in 2017 herstelde tuinen werden overigens al ontworpen tijdens het bewind van Lodewijk XIV.

Chambord : vue panoramique sur le château, les jardins à la française et le Cosson. © D. Darrault - CRT Centre-Val de Loire

Stap na de rondgang weer op uw fiets en vertrek in de richting van Saint-Dyé-sur-Loire, de voormalige haven van Chambord. U kunt hier een rondvaart maken aan boord van de Saponaire. Dit schip is een replica van de boten die de bouwmatieralen voor Chambord transporteerden. Neem even pauze bij het Maison de Loire,  een museum dat geheel gewijd is aan de langste rivier van Frankrijk. Stap weer op uw stalen ros voor het laatste stuk van uw tocht. Dit brengt u via een fietspad aan de Loire helemaal naar Blois. Sluit de dag af met een magische belevenis; de Licht en Geluidshow op het kasteel van Blois die de Franse geschiedenis tot leven brengt.

Pauze-ideetje:

Ontdek de heerlijke zoetigheden van de biscuiterie van Chambord.

Familie-uitje:

In Mont-Près-Chambord kunt u een duik nemen in een milieuvriendelijk zwembad van 2000m2 op een recreatieterrein van 1,5 hectare.

Andere suggesties van de cursus