Een dagje in en om Tours

 • place
  Start / Finish
  Tours
 • compare_arrows
  Afstand
  42 km
 • access_time
  Dauer
  1 dag
1
 • Rillettes de Tours © M. Perreau - CRT Centre-Val de Loire
 • Cyclotouristes sur la Loire à vélo, à Savonnières © P.Forget - CRT Centre-Val de Loire
 • Tours : femmes à une terrasse de café sur la place Plumereau. © C. Mouton - CRT Centre-Val de Loire
 • Les jardins de Villandry © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

Ga er even lekker uit, dit fietstochtje is geschikt voor het hele gezin. Vertrek uit Tours, een van de steden op de drempel van de Loirestreek, en ontdek de griezelige grotten van Savonnières en de schitterende tuinen van kasteel Villandry.

Bonus: Het panoramisch uitzicht vanaf de Bec du Cher (Monding van de Cher), waar de Cher de Loire ontmoet

Les jardins de Villandry © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

Fiets rustig rond in het oude centrum van dit levendige smulpapen stadje dat het label Ville d’Art et d’Histoire (stad van Kunst & Geschiedenis) heeft (Lien vers Coup de Cœur Découvrir Tours, concentré de culture, nature, pauses gourmandes…). Bezichtig de Saint-Gatien kathedraal en ontdek de gezellige sfeer op de Place Plumereau met zijn vakwerkhuizen en overvloed aan terrasjes die tot leven komen in het zonnetje. Doe uzelf tegoed aan streekproducten in de overdekte markt Halles de Tours. Rillettes, rillons, vleeswaren, geitenkaas … er is geen tekort aan specialiteiten om uw picknickmandje mee te vullen.

Heeft u twee dagen tot uw beschikking? Kijk dan wat u zoal kunt beleven tijdens een weekendje Tours (lien vers suggestion un week-end du côté de Tours)

Vertrek daarna uit Tours en volg de rivier de Cher richting Villandry. U fietst langs mooie particuliere tuinen en vervolgens langs het Bergeonnerie meer, een geliefde plek voor hardlopers en wandelaars. Volgende halte is Savonnières.

Ga op reis naar het midden van de aarde met een rondleiding door de enge grotten! Een geslaagd uitje voor de hele familie. U kunt dit bezoek ook op de terugweg doen.

Volg de Cher en u komt aan bij kasteel Villandry, dat als een van de laatste aan de Loire gebouwd werd. Geniet van de vreedzame sfeer in de indrukwekkende Franse tuinen met een mengeling van groenten en bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht vanaf de donjon waar het licht wordt weerkaatst door de kalksteen. Vlak na Villandry bereikt u de monding van de Cher, ook hier, bij de samenvloeiing met de Loire, is het uitzicht schitterend! En dan wordt het weer tijd om terug te keren naar Tours, al doet u dezelfde route heen en terug, het lijkt toch heel anders wanneer u het van de andere kant ziet.

Infos de l’étape :

Omdat deze fietstocht voor een groot gedeelte over autovrije wegen en paden gaat is hij zeer geschikt om met kinderen te doen. Maar kijk altijd toch goed uit, vooral bij vertek uit Tours via de avenue de Grammont met zijn vele kruispunten.

Pauze-ideetje:

Aan de oevers van de Loire en de Cher is er altijd leven in de brouwerij bij de diverse guinguettes. Deze openluchttavernes zijn levendig en gezellig, probeer bijvoorbeeld de ‘A la Soupette de Memère‘ in Savonnières of de guinguette ‘Tours sur Loire’ om uw dag af te ronden.

Andere cursus suggesties