Een dagje street art in Tours

 • place
  Start / Finish
  Vertrek Tours – Aankomst Tours
 • compare_arrows
  Afstand
  Fietstour met gids: 11,5 km, te voet: 1.7 km
 • access_time
  Dauer
  1 dag
 • people
  Peil
  Makkelijk
1

Tours bezit een prestigieus erfgoed dat zich doorlopend vernieuwt. De street art die op talloze plekken in de stad te ontdekken is.

De twee uur durende Street Art à vélo rondleiding neemt u mee langs talloze street art-werken in steegjes, op oevers en op bruggen verspreid over verschillende iconische buurten van Tours: het historisch hart, Cathédrale, Basilique … Tijdens deze tour ontdekt u onder andere een groot aantal werken van Mifamosa.

De ontmoetingsplaats voor dit bezoek is bij Roue Lib, te vinden op 55 rue Bernard Palissy. Voor bezoekers die zelf geen fiets hebben is fietshuur bij de rondrit inbegrepen. De rondgang duurt van 11.00 tot 13.00 uur.

U kunt reserveren bij het Office de Tourisme et des Congrès Tours Loire Valley en op de website.

 

 

Suggesties voor lunch en avondmaaltijd in Tours

Voor zowel lunch als diner in Tours vindt u een uitgebreid assortiment aan zeer smakelijke suggesties in het magazine “Goût de Tours

Voor bezoekers die de fiets in de middag liever aan de kant laten staan wordt er op bepaalde dagen ook een anderhalf uur durende Street Art-rondleiding te voet aangeboden.

Volg uw gids op een ontdekkingstocht langs werken in de Parking Gambetta, rue de Jérusalem, rue des Halles, place Chateauneuf, rue de Châteauneuf, place du Grand Marché, rue des Balais, rue de la Grosse Tour, rue du Grand Marché, rue Etienne Marcel (rolluik van restaurant l’Atelier Gourmand), rue du Commerce, place Constantine (rolluik van restaurant Comme à la maison) en op en rond de Place Plumereau (4 hoeken van het plein).

U maakt kennis met werken van Mifamosa, Paf en La boîte Noire.

 

Uiteraard kunnen ontwikkelingen van de werken in de stad leiden tot wijzigingen in de route van de rondleiding.

Rendez-vous voor deze rondleiding op 5 rue Etienne Pallu.

U kunt reserveren bij het Office de Tourisme et des Congrès Tours Loire Valley en op de website

 

 

 

 

 

 

Beëindig de dag met een wandeling door het Quartier des Arts in Tours en bekijk werken van o.a. Street Art Zelda Bomba, 11 rue Eugène Sue in Tours.

 

Ten slotte kunt u overnachten in de jeugdherberg The People Hostel, 84 avenue de Grammont (accommodatie met het keurmerk Accueil vélo (Fiets welkom) met een fiets-gerelateerd decor en gemeenschappelijke of privé kamers)

Voorgestelde reisroutes