Een dagje uit in Ancenis

 • place
  Start / Finish
  Ancenis
 • compare_arrows
  Afstand
  50 km
 • access_time
  Dauer
  1 dag
1

Ga eropuit en ontdek de dorpjes Ingrandes, Saint-Florent-le-Vieil en een aantal schitterende uitzichten op de Loire. Een makkelijk circuit waarop u rusting langs de rivier fietst.

Bonus: het prachtige uitzicht vanaf de Mont-Glonne in Saint-Florent-le-Vieil

Vertrek vanuit Ancenis

Ga op de noordoever richting Ingrandes: geniet van het ingerichte fietspad en de afgeschermde voie verte (groene pad). Bewonder het sublieme landschap! Na slechts een klein stukje fietsen komt u aan in Ingrandes – vroeger een plaatsje van zoutsmokkelaars! –  een uitstekende plaats om te stoppen voor de lunch. Voor zwemliefhebbers is aan de andere kant van de brug een natuurzwembad.

Stap weer op de fiets en steek de brug over, richting Saint-Florent-le-Vieil. In dit karakteristieke stadje zijn diverse bijzonderheden te ontdekken:

 • Het Maison Julien Gracq, een verblijf voor zowel schrijvers als onderzoekers en kunstenaars. Er is ook een geweldige bibliotheek en er vinden diverse culturele evenementen plaats. En dit alles in een gezellige sfeer!
 • De Mont-Glonne, niet ver van de grotendeels in de 13e eeuw gebouwde abdij, onthult een adembenemend uitzicht op de rivier … De heuvel is steil maar absoluut de moeite waard!

Keer, na een drukke dag vol ontdekkingen, terug naar Ancenis door een idyllisch landschap langs de Loire en afwisselend op autoluwe weggetjes en groene paden.

Andere cursus suggesties