Een weekend van Angers naar Nantes – 4 dagen

 • place
  Start / Finish
  Angers - Nantes
 • access_time
  Dauer
  4 dagen
1
 • © Les Love Trotteurs
 • © Jean-Sébastien Evrard
 • © A. Lamoureux
 • © S. Gaudard

Geniet van een lang weekend en ontdek het erfgoed, de kastelen en de natuur tussen Angers en Nantes. Er zijn allerlei suggesties om probleemloos en licht te reizen: voor groot en klein, voor groepen en solo-reizigers.

Dag 1 : Angers - La Pommeraye (regio Montjean-sur-Loire) (50 km)

Bouchemaine © S. Gaudard

Geniet zodra u aankomt van de plaatselijke zachtmoedigheid en verken de stad en het versterkte kasteel met een betoverend uitzicht op de rivier de Maine.

Stap op uw fiets en vertrek richting het dorpje la Pointe, een voormalig vissersdorpje, waar de Maine en de Loire samenkomen. Een onvergetelijke ervaring.

Trap nog heel even door en u komt aan in het dorpje Béhuard, in dit ‘karakteristieke stadje’ kunt u bijvoorbeeld stoppen voor de lunch.

Fiets vervolgens verder naar het dorpje Savennières, dat beroemd is voor zijn droge witte wijn. Maar er is meer: prachtige natuur, een wijngaard en de Possonnière haven met mooie oude bootjes!

Na Montjean-sur-Loire gaat u door naar La Pommeraye (vraag bij het Office de Tourisme naar de veiligste route).

Etape informatie:

 • Na het dorpje la Pointe is er een steile klim naar Epiré. U kunt deze vermijden door de Loire te volgen (een iets smaller en minder makkelijk begaanbaar pad).

Dag 2 – La Pommeraye - Liré (regio Ancenis) (35 km)

Bij vertrek kunt u ontdekkingspark Cap Loire bezoeken, een aan de binnenvaart in de Loirestreek gewijd openluchtmuseum.

Volg daarna de Loire op de zuidoever en kijk goed rond om het uitzicht op het dorpje Ingrandes en op de Loire-eilandjes te bewonderen!

Neem een lunchpauze in Saint-Florent-Le Vieil; ga de Mont-Glonne op voor een weergaloos panoramisch uitzicht over de Loire.

Als u nieuwsgierig bent kunt u, voor uw vertrek op het laatste rechte stuk naar de regio Ancenis, nog even een boottochtje maken op de Loire in gezelschap van een visser. Een adembenemende belevenis!

Saint-Florent-le-Vieil © D. Drouet

Etappe informatie:

 • Volg de route op de zuidoever tot Liré.
 • Van Montjean-sur-Loire tot aan Saint-Florent-Le Vieil gaat de route over de Loire dijken via een fietsstrook op een met auto’s gedeeld weggetje. Een rustiger optie is om via het dal van la Thau te gaan.
 • Het is een redelijk steile klim naar de top van de Mont-Glonne in Saint-Florent-le-Vieil

Dag 3 – Liré (regio Ancenis) / Nantes (40 km)

Ancenis © A. Lamoureux

Fiets de brug van Ancenis over, richting Oudon. Hier ontdekt u een middeleeuws kasteel met donjon én een prachtig uitzicht over het dal.

Steek, terug in het zadel, de Loire over en ga richting Champtoceaux. U fietst door een landelijk gebied tussen tuinbouw en wijnranken.  Na de Mauves-sur-Loire brug gaat u verder op de zuidoever, deze voie verte volgt zo’n beetje de Loire. Onderweg komt u talloze restaurants aan de rivier tegen waar u kunt stoppen voor de lunch, of neem een picknick mee om met uitzicht op de rivier te eten. U eindigt uw fietstocht vandaag op de zuidelijke oever, in de richting van Saint-Sébastien-sur-Loire.

Dag 4 : Nantes/Vertrek

Bestijg uw stalen ros en vertrek voor een bezoek aan Nantes: het île de Nantes met zijn  Machines, de beroemde Passage Pommeraye, het kasteel van de Hertogen van Bretagne, de Bouffay-buurt…

En neem voordat u weer vertrekt met de trein of het vliegtuig ter afsluiting een kijkje bij de siervijver.

Nantes © J.D Billaud - Nautilus/LVAN

Algemene Informatie:

Fiets huren in Angers of in Nantes: Beide plaatselijke verhuurders bieden de mogelijkheid om in de ene stad een fiets te huren en hem in de ander terug te brengen.

Fietsvervoer: als u met een groep reist kunt u transporteur Bagafrance om een offerte vragen voor het vervoeren van de fietsen.

Bagagevervoer: Bagafrance en France Vélo