Een weekendje tussen Blois en Amboise

 • place
  Start / Finish
  Blois / Amboise
 • compare_arrows
  Afstand
  96 km
 • access_time
  Dauer
  3 jours
1
 • Blois_E.Vandenbroucque_CRT Centre-Val de Loire
 • Amboise © DDarrault

Een unieke route waar u de mooiste Loirekastelen kunt ontdekken. Er zijn tal van juweeltjes te bezoeken tijdens dit uitstapje in de Loirevallei, zoals het kasteel van Blois, het Staatsdomein Chambord, het kasteel van Cheverny, het kasteel van Chaumont-sur-Loire en zijn Internationale Tuinenfestival, het koninklijk kasteel van Amboise, Clos Lucé en het kasteel van Chenonceau. Pluspunten van het verblijf: aankomst en vertrek in twee dynamische steden, bereikbaar met de trein.

Dag 1: Aankomst in Blois - Etappe Blois/Cheverny | 40 km

St_Dye_AR_© DDarrault_CRT Centre-Val de Loire

Afhankelijk van hoe laat u aankomt, kunt u bijvoorbeeld beginnen met een bezoek aan het kasteel van Blois of het Maison de la Magie (museum voor goochelkunst), of met een tochtje door het centrum van Blois waar u de telkens wisselende decoratie van de Escalier Denis Papin kunt bewonderen. Daarna gaat u richting het dorpje Saint-Dyé-sur-Loire en zijn Maison de la Loire, waarna u verder fietst naar het beroemde kasteel van Frans I. Met zijn immense park van 5440 hectare en tuinen in Franse stijl weet het kasteel van Chambord, een uitzonderlijk renaissance kunstwerk, alle reizigers in vervoering te brengen.

De dag gaat verder en eindigt met een etappe in Cheverny. Het kasteel van Cheverny staat er vooral om bekend dat het tekenaar Hergé heeft geïnspireerd voor kasteel Molensloot in de avonturen van Kuifje.

Een eerste goed gevulde fietsdag in hartje Loirevallei en de Sologne.

Leuk om te doen: geniet van al het lekkers in Chocolaterie Max Vauché in Bracieux.

 

Dag 2: Cheverny – Amboise | 56 km

U zet uw trip voort dwars door het AOC-gebied Cheverny en Crémant de Loire tussen Cheverny en Candé-sur Beuvron. U kunt wijn proeven in het Maison des Vins de Cheverny of rechtstreeks bij de wijnbouwers, en ook hartige en zoete lekkernijen ontdekken in de Biscuiterie de Cour-Cheverny. Na uw kennismaking met de lokale gastronomie bereikt u het kasteel van Chaumont en zijn Internationale Tuinenfestival, een plek die bol staat van de creativiteit en heel wat verrassingen voor u in petto heeft. Als u van alle emoties bekomen bent, gaat u verder naar Amboise. De koninklijke stad met al zijn rijkdommen uit de renaissance biedt tal van leuke activiteiten, zoals een bezoek aan het Koninklijk Kasteel, het kasteel Clos Lucé in de voetsporen van Leonardo da Vinci, themarondleidingen of een bezoek aan de Pagode van Chanteloup. Keus te over!

Leuk om te bezichtigen:

 • het Parc des mini-Châteaux, een wandeling te midden van 44 miniatuurkastelen.
 • Het Grand Aquarium de Touraine: een groot aquarium waar u meegevoerd wordt van de Loire tot aan de tropen.
 • De Caves Ambacia, een ontmoeting met gepassioneerde wijnmakers.
Chateau-Cheverny © Enola-Creation-ADT41

Dag 3: Ontdekking van het kasteel van Chenonceau | Uitstapje - 41 km/ Lusroute - 45 km

Chateau_de_Chenonceau_© ADT_Touraine_Loic_Lagarde

Op het programma van uw laatste dag staat een uitstapje tussen de Loire en de Cher, met als doel de ontdekking van het kasteel van Chenonceau, bijgenaamd het “Château des Dames” (Catherina de Medicis, koningin van Frankrijk, en Diane van Poitiers), één van de statigste op de route, die de Cher overspant met zijn boogconstructie van twee etages.

U kunt voor deze derde dag ook een lusroute kiezen: la voie royale (de koninklijke weg) (de terugweg uit Chenonceaux volgt overigens niet de officiële route van La Loire à Vélo)

Leuk om te doen: met een kano van Canoë Company onder de bogen van het kasteel doorvaren en genieten van een vrij uitzicht.