Zwemplekjes op de Loire à Vélo fietsroute!

1
  • D.Darrault CRT Centre-Val de Loire

Tussen het fietsen en de bezoeken aan kastelen en tuinen door is er vast nog wel tijd om u te verkwikken op de fietsroute! Dit zijn de plekjes waar u kunt badderen :)

Zwemmen in Oudon

Ontdek het Chêne-meer in Oudon, vlak bij de Loire! Dit rustige plekje, met een strandje op het zuiden, beschikt tevens over picknicktafels en speeltoestellen voor kinderen. Bovendien loopt er een wandelroute van 1.5 km om het meer heen!

Zwemmen in Ingrandes-sur-Loire

Elke zomer wordt er bij het strandje op de zuidoever van de Loire een tijdelijk zwembassin uitgegraven met prachtig uitzicht op de rivier en Ingrandes-Le Fresne. Een veilige plek om te zwemmen en voor strandplezier voor iedereen! In juli en augustus is er amusement en is er een leesruimte gratis beschikbaar.
PLAGE D’INGRANDES-SUR-LOIRE©

Zwemmen in recreatiepark Lac de Maine

Het Maine-meer, midden in een beschermd natuurgebied niet ver van Angers, heeft een ingerichte zwemplek met toezicht, wateractiviteiten, wandelingen en een grasstrand. Ideaal om met het hele gezin een heerlijk ontspannende dag door te brengen in de schaduw van de bomen!

Zwemmen op het île du château in Ponts-de-Cé

Waterspellen, een pierenbadje voor de kleintjes, grasstrand … en dit alles onder het waakzaam oog van een gespecialiseerd team. Dit natuurzwembad in Ponts-de-Cé is een unieke voorziening!  Als bonus kunt u bij het zwembad l’île du château op vrijdagavond zelfs tot 21.00 uur terecht en op donderdag om 19.00 is er Aquagym (als de weersomstandigheden het toelaten)!

Zwemmen in het meer van het île de Millocheau in Saumur

Het meer van het île de Millocheau bestaat uit twee ingerichte gedeeltes aan de oever van de Loire, heerlijk om op warme dagen te verkwikken en te ontspannen! Ook zijn er talloze wateractiviteiten te doen: (her)ontdek de Loire in een kano, SUP-boarden … een ideale plek voor rust en recreatie voor het hele gezin, dicht bij Saumur.

Zwemmen in recreatiepark Capitaine in Bourgueil

Kom genieten van het heerlijke recreatiepark Capitaine in Bourgueil. U vindt hier alles voor een geweldige dag in de buitenlucht, met een meer (zwemmen met toezicht in juli en augustus) en watersporten. Er is midgetgolf, speeltoestellen op het strand, een volleybal- en een jeu-de-boulesterrein. U heeft het voor het kiezen!

Zwemmen in het Lac des Bretonnières – zwemmen in Joué-les-Tours

Zwemplek des Bretonnières in Joué-les-Tours heeft opnieuw een blauwe vlag verkregen. De locatie, op slechts enkele kilometers afstand van het centrum van Tours, maakt het een perfecte plek om na een wandeling door de stad te verfrissen en even uit te rusten op de aangename grasvelden.

Zwemmen in het zwembad van Lac de Loire in Blois

OP slechts 2 km afstand van Blois vindt u het zwembad Lac de Loire, een ideale plek om te verpozen, te zwemmen in het 25 m lange zwembad of om met de kinderen te badderen in het pierenbadje. In het recreatiepark kunt u ook kajakken, een hapje eten en plaatselijke producten kopen. Bij Lac de Loire geniet u tijdens het zwemmen van een prachtig uitzicht op de Loire!

Natuurzwemmen bij Grand Chambord

Op een steenworpafstand van kasteel Chambord kunt u genieten van een innovatief natuurzwembad! Het water van dit gigantische zwembad van 2000 m² wordt doorlopend gefilterd door waterplanten. Bij natuurzwembad Grand Chambord wacht u een heerlijke dag met het hele gezin in de vrije natuur.
D.Darrault CRT Centre-Val de Loire

Zwemmen in recreatiepark l’île Charlemagne in Orléans

Ten zuiden van Orléans strekt Recreatiepark l’île Charlemagne zich uit over 70 hectare. Strijk er neer om te genieten van de mooie zomerdagen, het is heerlijk luieren op de twee mooie zandstranden. Behalve zwemmen met toezicht kunt u er ook leren windsurfen, catamaranzeilen, zwaardboten en kano- of kajakvaren. En er zijn nog meer buitenactiviteiten: strandvolleybal, minivoetbal, jeu-de-boules …