Dit wordt mijn eerste lange-afstand fietstocht

Een gemakkelijke en veilige route

1

Ontdek een uniek parcours met schitterend erfgoed waarop elke dag weer anders is. En met een manier van reizen die ongetwijfeld naar meer zal smaken!

De Loire à Vélo is een ideale lange-afstandsroute

Cyclotouristes sur les bords de Loire, à Châtillon-sur-Loire © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

Het vertrek op de Loire à Vélo fietsroute voor minimaal twee opeenvolgende dagen is het begin van een prachtig avontuur. Het is dé indeale route voor fietsvakantiebeginners. De hele lengte van 900 km is bewegwijzerd en veilig en brengt u langs een buitengewoon erfgoed. Het is helemaal niet nodig om super sportief te zijn, deze route is geschikt voor iedereen. Het allerbelangrijkste op de Loire à Vélo is genieten!

Meer en meer voorzieningen …

De Loire à Vélo fietsroute schikt zich naar uw wensen; u vindt er allerlei diensten om uw vakantie zo makkelijk mogelijk te maken, of u voor een weekend of een week komt, alleen of met vrienden of familie. U kunt fietsen en elektrische fietsen huren, bagage laten vervoeren, fietsreparaties uit laten voeren. En u  komt regelmatig plekken tegen waar u even kunt uitrusten.

Op de Loire à Vélo kan alles: de route kan in beide richting gefietst worden, u kunt met de fiets vertrekken en terugreizen per trein, u kunt uw fiets naar uw accommodatie laten brengen, een fiets huren in Tours en hem weer inleveren in Nantes … Er is alles aan gedaan om uw vakantie op rolletjes te laten lopen.

La Loire à Vélo, Le Thoureil © J. Damase

Zo zijn er zo’n 600 partners met het label “Accueil Vélo” (Fiets Welkom) die allerlei diensten en voorzieningen aanbieden waardoor u met een gerust hart op reis kan gaan.

En er is accommodatie voor iedereen!

En tandem sur les bords de la Loire, à Blois © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

Onder de deelnemers aan “Accueil Vélo” zijn er talloze die accommodatie in allerlei vormen aanbieden, voor alle budgetten en alle voorkeuren. Campings, hotels, groepsaccommodatie, Bed & Breakfast en vakantiehuisjes verwelkomen u allemaal met aangepaste voorzieningen voor fietsers. Als u wilt reizen zonder met een tent te hoeven slepen en die op te hoeven zetten dan kunt u kiezen voor overnachtingen op een van de campings die bivaktenten op palen hebben. Zie bijvoorbeeld de Abricyclo en de Anjou Bivouac.

Laat u verrassen en bekijk onze trajectsuggesties. Als u liever een georganiseerde vakantie heeft zijn de “clé en main” (kant en klare) vakanties op de Loire à Vélo fietsroute misschien meer naar uw smaak.

Onze tips voor een eerste fietsvakantie

Als het uw eerste fietsvakantie wordt raden we aan om de dagelijkse afstand aan te passen aan uw lichamelijke conditie. 40 of 50 km per dag is voldoende om te genieten van het fietsen en u heeft dan nog genoeg tijd om volop te genieten van alle activiteiten en bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Reken op een afstand van ongeveer 10 km per uur op een rustig tempo. Indien nodig kunt u ook een elektrische fiets huren of uw bagage laten vervoeren. Zorg ervoor dat uw fiets technisch in orde is voor vertrek en beperk bagage tot een minimum. Rugzakken worden afgeraden. U vindt al onze adviezen op Tips voor het organiseren van uw reis.

Saint-Jacques à vélo : passage à Vouvray © D. Darrault - CRT Centre-Val de Loire

« Een lange-afstandstocht op de fiets is altijd spannend, elke dag brengt weer nieuwe ervaringen en ontdekkingen. En op de Loire à Vélo ontbreekt het niet aan verrassingen: prachtige landschappen, kastelen, grotwoningen, tuinen, wijngaarden, lokale producten én ontmoetingen met plaatselijke bewoners en andere fietsers … Één vakantie is niet genoeg! »