Ik reis zonder m’n fiets

1

De Loire à Vélo kan ook zonder fiets! U heeft geen fiets, fietstassen en kampeerspullen en u wilt tóch een weekendje, of langer, weg? Geen probleem, huur gewoon een fiets en andere benodigdheden. Er is aan alles gedacht om uw parcours op rolletjes te laten lopen.

Een fiets huren

Camping L'Heureux hasard, à Contres. Service de location de vélos. © Mateus Carvalho - Camping L'Heureux hasard

Op de Loire à Vélo fietsroute moet u doortrappen om vooruit te komen, maar de rest kan allemaal geregeld worden. Er zijn allerlei diensten op de route die u het leven makkelijker én lichter maken.

Zo komt u op de route zo’n 600 dienstverleners met het label “Accueil vélo” (Fiets Welkom) tegen: accommodaties, verhuurders en reparateurs, bezienswaardigheden en offices de tourisme zijn er allemaal voor u.

En op de Loire à Vélo fietsroute is alles mogelijk, huur bijvoorbeeld een fiets in Nantes en lever hem weer in in Tours, of laat een fiets brengen naar een treinstation of hotel, huur een elektrische fiets, een hybride fiets, een mountainbike of een fietsaanhanger voor kinderen … En als u pech krijgt kunt u gebruik maken van de diensten van een van de reparateurs langs de route.

En licht reizen

Er is, voor uw comfort, een uitgebreid aanbod van accommodaties om u te ontvangen. Als ze het label “Accueil Vélo” hebben zijn ze maximaal 5 km van de fietsroute af en hebben ze speciale voorzieningen voor fietsers zoals een fietsenstalling, uitgebreid ontbijt en verpakte lunches (op bestelling), de mogelijkheid om kleding te wassen en te drogen (gratis of tegen betaling), en uiteraard tips om het meeste van uw vakantie te maken. Het aanbod is groot, er zijn opties voor alle smaken en alle budgetten.

Wheel Free, location de vélo © Fabien Maret - ADRT 45

Heeft u zin om te kamperen maar u heeft geen spullen? Een aantal campings heeft lichte accommodaties zoals de Abricyclo en de Anjou Bivouac. Reist u met het hele gezin of met een groep vrienden? Gebruik dan het netwerk Group’AVélo voor groepsaccommodatie tussen Angers en de Atlantische kust.

En ten slotte, denk aan de mogelijkheid om uw bagage te laten vervoeren. Diverse bedrijven langs de fietsroute bieden deze service aan.

« Of laat u verrassen, dat is altijd leuk. De Loire à Vélo heeft allerlei tot in de puntjes verzorgde routesuggesties. U hoeft er alleen maar eentje uit te pikken! »

En voor diegenen die graag een geheel verzorgde vakantie hebben is er ook een aanbod van “clé en main” (kant en klare) vakantie-opties.