Ik ben een ervaren lange-afstandfietser

1
  • Saint-Jacques à vélo : passage à Vouvray © D. Darrault - CRT Centre-Val de Loire

U ontdekt graag elke dag een andere bestemming, fietst graag in alle vrijheid, zonder belemmeringen, zonder vaste tijden en wordt graag verrast door de pracht van de natuur … welkom op de Loire à Vélo fietsroute! Deze unieke fietsroute langs de majestueuze rivier heeft een ruim aanbod aan aangepaste voorzieningen. Georganiseerde vrijheid!

De Loire à Vélo, een aangesloten route

De Loire à Vélo is een bewegwijzerde fietsroute van 900 km die ook een deel is van een van de mooiste fietsroutes van Europa! Het is het begin- of eindpunt van een fantastisch parcours van 3600 km van de Atlantische kust tot aan de Zwarte Zee: de Eurovélo 6 (rivieren route). Een route door een tiental landen langs de grootste rivieren: de Donau, de Rijn en uiteraard de Loire.

Port de plaisance de Briare © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

De Loire à Vélo sluit aan op talloze andere fietsroutes. Van Nantes tot aan Saint-Brevin-les-Pins volgt het hetzelfde parcours als de Vélodyssée, dat is de EuroVelo1 die de Atlantische kust volgt van Bretagne tot aan de Baskische kust. Op deze route kruist u richting zuiden het netwerk Vendée Vélo, of La Baule via de Vélocéan Nord. In Angers of in Saumur kunt u ook aansluiten op La Vélo Francette, een route van 600 km van Normandië naar La Rochelle. In Tours kruist hij ook de Saint-Jacques à Vélo, de Sintjacobsroute op de fiets, de legendarische bedevaartsroute naar Spanje. Of neem de Vallée du Loir à Vélo fietsroute vanaf de bronnen van de rivier de Loir vlakbij Illiers-Combray tot aan de Loire à Vélo via Saint-Jacques à Vélo en de Sarthe à Vélo.

Via de Mayenne, de Sarthe of het Regionaal Natuurpark du Perche, bereikt u de Véloscénie route die Parijs met Mont-Saint-Michel verbindt en die langs de kathedraal van Chartres komt. Vanaf Kasteel Chenonceau en vanaf Kasteel Azay-le-Rideau kunt u de Indre à Vélo fietsroute nemen die 200 km langs de rivier de Indre gaat en ten zuiden van Châteauroux uitkomt. Onderweg kunt u ook de fietsroute Touraine Berry à vélo nemen, via het Regionaal Natuurpark de la Brenne. Alle wegen leiden naar de de Loire à Vélo, en vice-versa!

Diensten op maat voor fietsers

De Loire à Vélo is ook op praktisch niveau goed geregeld. Er is hulp om uw vakantie te organiseren en vooral om zo licht mogelijk te reizen! U hoeft zich nergens zorgen over te maken: van het vervoer van uw bagage, tot het huren van fietsen en accommodatie.

De Loire à Vélo heeft een uitgebreid accommodatie netwerk onder het label “Accueil Vélo” (Fiets Welkom) met aangepaste diensten en voorzieningen zoals fietsenstallingen, materieel voor het schoonmaken van fietsen, uitgebreid en extra vroeg ontbijt … Op verschillende campings kunt u overnachten zonder dat u een tent hoeft op te zetten, bijvoorbeeld in een Abricyclo of een Anjou Bivouac. En dan is er ook nog Group’Avélo, een netwerk van accommodaties speciaal voor groepen en families …

Cyclistes sur leur vélo : plan rapproché sur les roues © J. Damase - CRT Centre-Val de Loire

En niet te vergeten alle fietsverhuurders waar u uw materieel kunt huren en reparateurs die u kunnen helpen in geval van pech onderweg! Op de Loire à Vélo is overal aan gedacht: vervoer van fietsen, fietsverhuur enkele reis, fiets meenemen met de Trein Fiets Loire …

« Geniet op de Loire à Vélo van een zorgeloze fietsvakantie, er is een heel netwerk van professionele dienstverleners die u alle problemen uit handen kunnen nemen. »