Op pad met het hele gezin

1

De Loire à Vélo fietsroute is een plezier voor de hele familie. Waarom? Omdat het vlak en veilig is. En omdat er meer dan fietsen is in het leven zijn er onderweg ook talloze mogelijkheden voor ontspanning, vermaak en verwondering ... Dus een heerlijke fietsvakantie voor het hele gezin!

Een makkelijke fietsroute voor een familievakantie

En famille Ancenis © A. Lamoureux

Fietsen is voor iedereen. Het hangt helemaal van de route af. De Loire à Vélo is bewegwijzerd en eenvoudig te volgen en dat maakt het een ideale route voor groot en klein. Vrijheid staat voorop op de Loire à Vélo fietsroute! Als lange tocht of in circuits vanaf uw accommodatie kunt u vetrek- en aankomstplek kiezen alsmede het aantal kilometers dat u wilt afleggen. Over de hele lengte van de route vindt u zo’n 300 aangepaste pauzeplekken.

Activiteiten voor klein en groot

De etappes geven ook de mogelijkheid om de wonderen van de Loire te verkennen: natuur, kastelen, parken en tuinen, monumenten … Na een volle dag gaan de kleintjes gedwee naar bed in een van de accommodaties met het label “Accueil Vélo” (Fiets Welkom).

En na goede nachtrust kunt u weer vol energie op pad om bijvoorbeeld de grottenvallei in Goupillières in Azay-le-Rideau te verkennen, of het goochelmuseum in Blois. Er is geen gebrek aan mogelijkheden om onvergetelijke ervaringen te beleven: het doolhof in Beaugency, de voorstelling met paarden en roofvogels in Chambord, recreatiepark Lulu parc in Rochecorbon vlakbij Tours, de iPad rondleiding in de Abdij van Fontevraud, Terra Botanica in Angers, een bezoek aan het middeleeuws kasteel in Oudon, de Machines op het île de Nantes met zijn 12 meter hoge olifant, de duikboot Espadon in Saint-Nazaire … En dan zijn er ook nog talloze plekken om te zwemmen, boottochtjes te maken, en watersporten, waaronder kanovaren…

En famille Ancenis © A. Lamoureux

Onze tips voor een familievakantie

  • Pas het aantal kilometers aan aan de leeftijd van de kinderen, vooral als het uw eerste fietsvakantie is. Etappes van 20 tot 30 km per dag zijn lang genoeg om te genieten van het fietsen en u houdt zo genoeg tijd over voor alle bezienswaardigheden en activiteiten die u tegenkomt op de Loire à Vélo.
  • Een deel van de Loire à Vélo fietsroute gaat over kleine weggetjes waar ook auto’s gebruik van maken. Hoewel dat er nooit veel zijn is het toch aan te raden de stukken van de route te nemen waarop u geen auto’s tegenkomt (“sans voiture”).
  • Zorg ervoor dat iedereen een fiets heeft die geschikt is voor zijn of haar lengte. Voor hele kleintjes is het beter om een fietskar of een aanhangfiets te gebruiken dan een kinderstoeltje. Bij de fietsverhuurders op de route kunt u ook al dit soort materieel huren.
  • Kinderen onder de 12 jaar moeten verplicht een fietshelm dragen.
  • Zorg ervoor dat kinderen vóór vertrek bekend zijn met de regels voor veilig fietsen.
  • Neem extra water en snacks mee, handig in geval van oponthoud.
  • Vergeet niet dat er de mogelijkheid is om de terugreis per trein te maken en om uw fietsen door een particulier vervoersbedrijf te laten transporteren.

Heeft u hulp nodig met het organiseren van uw eerste fietsvakantie met het hele gezin? Kijk dan naar onze trajectsuggesties of kies voor een “clé en main” (kant en klare) vakantie.