Ik kom niet met de auto

1

Om de Loire à Vélo fietsroute te bereiken heeft u geen auto nodig. Bijna alle vervoermiddelen brengen u erheen. Vliegtuig, trein, bus ... Ontdek hoe u, met of zonder fiets, de route kunt bereiken.

De Loire à Vélo, u bent er zo!

De regio’s Centre-Val de Loire en Pays de la Loire hebben interactieve hulpmiddelen om uw vervoer te vergemakkelijken. Op de websites jv-malin.fr en destineo.fr vindt u routeplanners met diverse vervoersopties. Dus er is niets makkelijker dan de route tot aan de Loire à Vélo fietsroute te plannen.

Vanuit Parijs komen diverse TGV routes langs de Loire à Vélo fietsroute. Zo bereikt u binnen één tot drie uur Tours, Angers, Nantes en Saint-Nazaire. Orléans is met de intercity of de TER stoptrein maar 1 uur reizen vanaf Parijs.

Vanaf de Europese hoofdsteden reist u ook makkelijk per vliegtuig naar de luchthavens Nantes Atlantique en Tours Val de Loire. Orléans ligt op slechts 120 kilometer van de luchthaven Orly in Parijs en is bereikbaar met het openbaar vervoer via het busnetwerk van Ouibus.

Ook de particuliere busbedrijven (Flixbus, Ouibus, Isilines … ) geven toegang tot de fietsroute met comfortabele touringcars. Deze busdiensten gaan naar de meeste grote steden op de route.

Louez votre vélo

Le Bistrot'Quai : lieu de restauration et de détente installé dans le jardin de la maison éclusière de Civray-de Touraine © V. Treney - CRT Centre-Val de Loire

Op de Loire à Vélo fietsroute  heeft u meerdere mogelijkheden: een fiets huren in een stad en hem in een andere stad inleveren, een fiets laten brengen naar een treinstation of hotel, een elektrische fiets huren (VAE), een fietsaanhanger huren, fietstassen … Neem voor meer informatie contact op met een fietsverhuurder op de route.

Laat uw fiets brengen

Ook kunt u uw fiets tussen twee plaatsen op de fietsroute laten vervoeren: laat hem naar uw vertrekpunt brengen of laat hem terugbrengen nadat uw het einde van uw tocht bereikt heeft. Dit kan vooral handig zijn voor groepen. Neem contact op met een van de vervoersbedrijven op de route.

Om uw fiets van of naar een stad te laten vervoeren die niet op de fietsroute ligt kunt u gebruik maken van de ‘bagage naar huis’ dienst van de SNCF (Franse spoorwegen). Ga voor meer informatie naar https://bagages.sncf.com.

Openbaar vervoer met de fiets

Couple de cyclotouristes à la gare de Tours © P.Forget - CRT Centre-Val de Loire

Het is mogelijk (onder voorwaarden) om uw fiets met het vliegtuig, de trein of de bus te vervoeren. Kijk op de pagina  « Accéder à l’itinéraire » (bereikbaarheid van de fietsroute) voor meer informatie.

In het hoogseizoen is er ook Trein Fiets Loire: een dienst voor fietsen in speciaal ingerichte wagons op de Interloire route tussen Orléans en Saint-Nazaire.

« Laat u leiden, is ook een goed idee. De Loire à Vélo nodigt u uit de diverse mogelijkheden voor “clé en main” (kant en klare) vakanties te bekijken. »